Davitkovski: Ministri jep dorëheqjen tek Kryeministri, jo tek Kryeparlamentari

Shkup, 12 shtator – Profesori nga Fakulteti Juridik në Shkup, Borce Davitkovski, thotë se ministri mund të japë dorëheqjen nga posti i tij te Kryeministri, dhe jo në Parlament, sepse Kryeministri është ai që emëron ministrat.

 

Dorëheqja i paraqitet kryeministrit të caktuar që ju propozoi. Nuk ka asgjë që ministri të japë dorëheqjen nga folësi Talat Xhaferi. Zaev është një kryeministër i emëruar, ai formoi një qeveri, dhe Filipçe është një ekip nga qeveria. Nëse Kryeministri pranon dorëheqjen, ai do të propozojë një tjetër në vend të tij, i cili më pas do të votojë për Kuvendin. Kuvendi voton vetëm atë që do të propozojë kryeministri i caktuar. VMRO-DPMNE mund të paraqesë një kërkesë për shkarkimin e ministrit, por ata duhet të shpjegojnë bukur arsyet për të cilat Kuvendi do të debatojë dhe e gjithë kjo do të reduktohet në një interpelancë. Shfaqjet e tilla të VMRO-DPMNE-së janë lojëra për pika të vogla politike. Rregullat janë të qarta – thotë profesor Davitkovski.

Related posts

Zaev: Ballkani është shtëpia jonë e përbashkët evropiane

D V

Tabelat moderne informative me kod QR të vendosura në qindra ndërtesa me rëndësi kulturore dhe historike në Ohër

D V

Pa ujë sot banorët e Maxhir Mëhallës

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com