Agjencia Zhurnal.mk

Delegacion nga FSH i Malit të Zi qëndrojnë për vizitë në Shkup

Shkup, 11 nëntor – Takim pune ashtu si informojnë nga FSH është mbajtur me iniciativë nga ana e Fondit shëndetësorë nga Mali i Zi përfaqësuesit e të cilit shprehën interes për të realizuar një takim dhe të informohen më të saktë për reformat në sistemin shëndetësor të Maqedonisë, veçanërisht reformat nën juridiksionin e Fondit të Sigurimeve Shëndetësore të Maqedonisë së Veriut, bëjnë të ditur nga FSH.

Në takim u shkëmbyen përvojat midis ekspertëve dhe delegacionit të Fondit të Shëndetësisë së Malit të Zi, me referencë të veçantë në përvojat në realizimin e projekteve të Organizatës Botërore të Shëndetësisë në lidhje me faturat e shëndetit kombëtar, pagesën e shërbimeve sipas modelit DSG, i cili është prezent në vendin tonë që nga viti 2009, si dhe prokurimi i ilaçeve dhe modeli i kontratave me institucionet private të kujdesit shëndetësor. Takimi u vlerësua si konstruktiv dhe u theksua kënaqësia e ndërsjellë e bashkëpunimit midis dy fondeve, si dhe modalitetet dhe mekanizmat për thellimin e bashkëpunimit dypalësh dypalësh, informojnë nga Fondi.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

T E

Lajmet e fundit

Loading...