Agjencia Zhurnal.mk

Delegacioni i Maqedonisë së Veriut në Strazbur humb të drejtën e votës për shkak të numrit të pamjaftueshëm të deputeteve femra

Strazbur, 27 janar – Për shkak të numrit të pamjaftueshëm të grave, Asambleja Parlamentare e Këshillit të Evropës ka sfiduar fuqinë e delegacionit nga Maqedonia e Veriut, mirëpo pjesë e delegacionit janë vetëm dy gra nga gjashtë anëtarë, gjë që sipas tyre nuk është e mjaftueshme.

Seanca dimërore e PACE filloi me verifikimin e kompetencave të delegacioneve, me disa delegacione që kontestojnë kompetencat për shkak të përfaqësimit të pamjaftueshëm gjinor ose më saktë brenda përfaqësimit të grave në delegacione.


Kuvendi i Maqedonisë Veriore është me 46 gra depuyete ose 38.3 përqind e totalit, zë vendin e 21-të në të gjithë botën. Por në delegacionin e PACE nga gjashtë anëtarët vetëm 2 janë gra, që përfaqësojnë 30% të delegacionit.


Kjo është në kundërshtimin e përbërjes së delegacionit u shpreh kështu deputetja hungareze Zita Gurchai nga grupi socialist dhe demokrat.

Përveç Maqedonisë, fuqitë i janë kundërshtuar edhe për disa vende të tjera, si Zvicra apo Suedia. Kjo do të thotë që deri në vendimin e PACE, parlamentarët nga Maqedonia e Veriut do të jenë në gjendje të ulen në PACE, por nuk do të mund të votojnë.

Kreu i delegacionit është deputeti Betian Kitev nga LSDM ndërsa anëtarët janë Nikola Poposki nga VMRO-DPMNE dhe Shpresa Hadri nga BDI. Zavendës anëtarë janë Antonio Milososki nga VMRO-DPMNE, Afrim Gashi nga Alternativa dhe Frosina Tashevska – Remenski nga LSDM.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

T E

Lajmet e fundit

Loading...