Agjencia Zhurnal.mk

Deputetët e pavarur të VMRO kërkojnë qasje tek propozim ligji për Prokurorinë publike

Shkup, 24 janar – Grupi i pavarur i VMRO lëshoi ​​sot një deklaratë duke iu përgjigjur abuzimit të pushtetit në kontekstin e ligjit të prokurorisë publike. Sipas tetë deputetëve “është jashtëzakonisht joserioze për disa njerëz për një vit dhe jo parlamenti të ketë bisedime me dyer të mbyllura” dhe të kërkojë që procesi të jetë gjithëpërfshirës.

“Ministria e Drejtësisë duhet ta paraqesë ligjin sot në Kuvend për t’u shqyrtuar nga të gjitha subjektet politike ku ndodhen, jo në selinë partiake”, theksojnë ato. Ata gjithashtu kërkojnë një debat publik mbi ligjin që përfshinë ekspertë dhe përfaqësues të bashkësisë ndërkombëtare dhe vërejtjet e tyre të përfshihen në zgjidhje.

Kreu i LSDM-së Zoran Zaev kohët e fundit tha se sigurimi i shumicës së dy të tretave për miratimin e ligjit ka shpresën më të madhe në tetë deputetët e pavarur, ndërsa dje, Mickovski tha në një konferencë për shtyp se ishte i gatshëm për negociata, por nuk do të bëj kompromis me Ligjin e Prokurorisë Publike, të cilin e përshkroi si një propozim për faljen e krimit të qeverisë aktuale.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

T E

Lajmet e fundit

Loading...