Agjencia Zhurnal.mk
Kosovë

Dështon sërish të nisë gjykimi ndaj Bukoshit, për “Fondin e 3%”

Mungesa e ish-kryeministrit të Kosovës në ekzil, Bujar Bukoshi ka pamundësuar mbajtjen e seancës fillestare në rastin ku ai po akuzohet për keqpërdorime lidhur me “Fondin 3%”.

Në seancën e paraparë të mbahej në Gjykatën Themelore në Prishtinë, ka munguar edhe mbrojtësi i tij, avokati Besnik Berisha.

Lidhur me mungesën e avokatit Berisha, gjykatësi Mentor Bajraktari ka thënë se i njëjti me parashtresë ka kërkuar shtyrjen e kësaj seance me arsyetimin se i akuzuari Bukoshi, për shkaqe shëndetësore nuk mund të merr pjesë në këtë seancë.

Prokurori i Prokurorisë Speciale të Republikës së Kosovës (PSRK), Atdhe Dema ka thënë se është në dijeni se kjo procedurë penale ndaj të akuzuarit Bukoshi është veçuar më herët për arsye të njëjta, prandaj ai ka thënë se kur të plotësohen kushtet për mbajtjen e shqyrtimit gjyqësor do të paraqitet përsëri në gjykim.

Pas kësaj, gjykatësi Bajraktari me vendim e ka shtyrë shqyrtimin fillestar për afat të pa caktuar.

Ai tha se nga mbrojtësi i të akuzuarit Bukoshi, avokati Berisha do të kërkojë kontaktin dhe adresën e saktë të të akuzuarit Bukoshi dhe po ashtu tha se do të kërkojë dokumente shëndetësore lidhur me trajtimin e tij.

Kjo, siç tha Bajraktari, do të bëhet me qëllim që të kërkohet mendim nga një ekspert që të vërtetohet nëse i akuzuari është apo jo i aftë të ndjek gjykimin.

Ndryshe, të përfshirë në këtë rast janë edhe ish-deputeti i LDK-së, Naser Osmani si dhe ish-këshilltari i Bukoshit, Atdhe Gashi, por që procedura ndaj Bujar Bukoshit ishte veçuar për arsye shëndetësore, raporton “Betimi për Drejtësi”.

Gjykata Themelore në Prishtinë, në nëntor të vitit të kaluar i kishte shpallur fajtorë Naser Osmanin dhe Atdhe Gashin, për veprën penale të shpërdorimit në rastin e “Fondit 3%”.

Naser Osmani dhe Atdhe Gashi për veprën penale të shpërdorimit ishin dënuar secili veç e veç me 3 vite burgim.

Aktakuza ndaj Bukoshit, Osmanit dhe Gashit ishte ngritur më 28 prill 2017, nga ana e Prokurorisë Speciale të Republikës së Kosovës, raporton “Betimi për Drejtësi”.

Bujar Bukoshi, po akuzohet se gjatë viteve 2008-2015, në mënyrë të kundërligjshme ka përvetësuar mjete monetare në shumë mbi 90 mijë euro, nga i ashtuquajturi “Fondi 3 %”, të deponuara në bankën “NLB”, para të cilat i ka tërhequr kesh, por pa i arsyetuar se për çfarë qëllimi i ka shfrytëzuar.

Postime të ngjashme

Në rajonin e Prishtinës, gjatë natës së kaluar janë konfiskuar 10 patentë shoferë

D V

Zyrtare, Bedri Hamza kandidat i PDK-së për kryetar të Mitrovicës

D V

Infektologu Tolaj tregon se pse po infektohen të vaksinuarit kundër COVID-19

D V

Nesër mbahet ceremonia e dorëzimit të medaljes post-mortem për Beau Biden

D V

Kurti, letër falënderimi kryeministrit të Kroacisë: Kosova do të mbajë zemrën dhe derën hapur për miqtë si ju

D V

Loja me kthimin e rasteve në rigjykim, dy dekada në kërkim të drejtësisë

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...