Kosovë

Dështon sërish votimi i Projektligjit për rimëkëmbje ekonomike, Qeveria nuk i ka numrat

Zhurnal Ads

Ka dështuar për të tretën herë votimi i Projektligjit për rimëkëmbje ekonomike në mungesë të kuorumit. Vetëm 60 deputetë kanë marr pjesë në votim.

Kjo pikë e rendit të ditës kaloi për në seancën e radhës.

Ministrja e Financave, Hykmete Bajrami, tha sot në Kuvend se ky Projektligj nuk e ka qëllim vetëm tërheqjen e 10 përqindëshit të trustit.

“Ka në vete disa nene që e bëjnë të mundshme implementimin e programit qeverisës për rimëkëmbje ekonomike”, tha ajo.

Sipas saj, njëra është hapja e 10 dritareve të reja në kuadër të fondit kosovar për garanci kreditore deri në shumën 100 milionë.

Bajrami tha se me këtë projektligj jep mundësinë që edhe fermat e vogla që nuk janë fare të regjistruara si biznese, të marrin kredi nën ombrellën e fondit.

“Projektligji mundëson që 100 milionë euro nga Agjencioni Kosovar i Privatizimit të mund të shfrytëzohen për transfere dhe subvencione për t’iu ndihmuar ndërmarrjeve në sektorin privat.

Postime të ngjashme

​Hykmete Bajrami në ‘luftë kundër hajnave’

T E

Rriten blerjet online në Kosovë

admin

Hoti: Me marrëveshjet e sotme Kosova dhe Shqipëria hyjnë në një fazë të re të bashkëpunimit

admin
duke ngarkuar....

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more...