Agjencia Zhurnal.mk

Detektor: Qytetarët vlersojnë se ligjit nuk vlejnë njejtë për të gjithë

Shkup, 16 janar, zhurnal.mk – Qytetarët në vend nuk besojnë se mund të marrin një gjykim fer dhe të drejt (66%) sepse vlersojnë se ligjet nuk vlejnë njejtë për të gjithë (70.9%), tregon hulumtimi i opinionit publik në temë “Reformat në jurispodencë”, të zbatuar për emisionin “Detektor” në Tv Sitel, transmeton Zhurnal.

Shumica e qytetarëve (64%), deklarohen se në Maqedoninë e Veriut nuk ka pushtet gjyqësor efikas, duke potencuar problemet e njohura si pavarësia, kualiteti i drejtësisë gjyqësore, transparenca dhe llogaridhënia, e krijojnë këtë fotografi apo siç potencon gjykatësi Llazar Nanev: “Secili rast që zgjatë aq shumë vite, normalisht që të çon në një percepcion për mosefikasitet por edhe për drejtësi selektive. Pikërisht stërzgjatja e procedurave në periudhë më të gjatë kohore e krijon këtë fotografi për sistemin gjyqësor”, potencon ai.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

XH.I

Lajmet e fundit

Loading...