Agjencia Zhurnal.mk
Auto

Dhjetë këshilla për vozitje më të sigurt në mjegull

Zhurnal Ads

Një mjegull e dendur në rrugë është jashtëzakonisht e rrezikshme për vozitje.

Pra për të pasur një vozitje më të lehtë dhe më të sigurt këtu ju i keni disa këshillë kur jeni duke vozitur në një rrugë me mjegull.

1) Dilni në rrugë vetëm nëse ju duhet patjetër

Mjegulla zakonisht zbret herët në mëngjes dhe në mbrëmje përreth zonës afër lumenjve dhe liqeneve.

Pra, nëse mund të zgjidhni, përpiquni të shmangni ngasjen në atë kohë të ditës.

2) Ul shpejtësinë

Rregulloni shpejtësinë në gjendjen dhe kushtet e rrugës.

Kjo praktikisht do të thotë që ju duhet të vozisni nëpër mjegull me një shpejtësi me të cilën do të jeni në gjendje të ndaleni para çdo pengese kur ta vëreni atë.

3) Rritni distancën

Në kushtet e dukshmërisë së zvogëluar, siç është mjegulla, mbaj një distancë më të madhe nga automjeti para.

Kjo ju jep më shumë kohë për të reaguar në rast të rrethanave të paparashikuara.

4) Përdorini vijat e rrugës si pika referimi

Kur lëvizni nëpër mjegullën e dendur, përdorni vijën qendrore dhe vijën e djathtë të skajit të rrugës si pika referimi, nëse është e shënuar.

Në mënyrë që të shmangni automjetet nga kahu i kundërt, si dhe këmbësorët dhe çiklistët që lëvizin përgjatë skajit të djathtë të rrugës, përpiquni ta mbani automjetin gjithmonë në mënyrë të barabartë larg nga ato dy linja.

5) Në kryqëzim kujdes shtesë

Kur afroheni në kryqëzim, ulni dritaret dhe dëgjoni trafikun.

Kjo është një mënyrë e mirë që nëse shikimi është aq i dobët, ju prapë e dini se kur mund ta kaloni atë.

6) Kujdes nga akulli

7) Ndizni katër sinjalizuesit kur ndaloni 

8) Ndizni ngrohësen e xhamave

9) Dritat e mjegullës

10) Fikni gjithçka që mund t’ju shqetësojë.

Zhurnal Ads
Zhurnal Ads

Postime të ngjashme

Volkswagen prezantoi versionet më praktike të Golf

admin

Me këtë veturë, Audi dëshiron të konkurrojë me Tesla Model S

S.B.

Mercedes-AMG GT Black Series thyen rekordin e Lamborghinit

S.B.

Gjatë vitit të kaluar, Porsche shiti plot 200 mijë vetura elektrike

S.B.

Kush është femra që fshihet prapa emrit të veturës Mercedes?

admin

Honda rifillon prodhimin në Britaninë e Madhe pas problemeve në porte

S.B.
duke ngarkuar....

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more...