Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni

“Dhoma Publike”, aktivistët kërkojnë dënim për anëtarët e grupit

Rasti “Dhoma Publike” të zgjidhet, ndërsa prokuroria publike të sigurojë mbrojtje efektive për viktimat e grupit në “Telegram”. Platforma e Barazisë Gjinore i kërkoi sot prokurorisë ndjekje penale efektive të autorëve në “Javna soba”. Sipas platformës, prokuroria nuk i mbron sa duhet viktimat e dhunës gjinore pasi i zvarrisin hetimet për rastet.

“Përkundër kësaj situate, Këshilli i Prokurorëve Publikë në mënyrë të pamjaftueshme i përdor kompetencat e tij për të kontrolluar punën e prokurorëve publikë, të cilët kryejnë funksionin e tyre në mënyrë joprofesionale dhe jo në kohë në lidhje me procedurat penale për dhunën gjinore”, tha Jana Kocevska, Platforma për Barazi Gjinore.

Postime të ngjashme

Carovska: Me ligjin e ri për tekstet shkollore arrijmë në vendet me arsim cilësor

R Zh

IRI: Antisemitizmi ka potencial të rritet në vend dhe rajon

R Zh

Kuvendi i Maqedonisë nesër mban seancën e 32-të

R Zh

Ministria e Kulturës: Shfrytëzuesit e projekteve nga Konkurset vjetore për vitin 2021 duhet të hapin llogari të veçantë të transaksionit

R Zh

MPJ prezantoi katër këshilltarët ekonomikë, do të vendosen në Varshavë, Mynih, Ankara dhe Abu Dabi

R Zh

Muça: Shkupi do të lulëzojë me gjelbërim! (FOTO)

R Zh

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...