Maqedoni

Dimitrov – Koja: Vazhdon mbështetja e OSBE-së në proceset reformuese në sferat e qeverisjes të së drejtës

Zhurnal Ads

Shkup, 5 tetor – Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane, Nikolla Dimitrov, sot e takoi shefin e Misionit të OSBE-së në Maqedoninë e Veriut, ambasadorin Klemens Koja, në të cilin kanë diskutuar për prioritetet dhe sfidat e periudhës së ardhshme në pjesën e reformave në gjyqësi dhe legjislativën zgjedhore.

Siç kumtoi SÇE, zëvendëskryeministri Dimitrov e potencoi rëndësinë e Misionit të OSBE-së në zhvillimin e proceseve demokratike të Maqedonisë së Veriut, në veçanti rolin e tyre në monitorimin e proceseve gjyqësore si mekanizëm që në mënyrë të konsiderueshme kontribuon për rritjen e transparencës dhe besimit të publikut.

“Një nga prioritetet e kësaj Qeverie është edhe zotimi i konfirmuar se deri në fund të vitit do të bëhet ndryshim në Kodin Zgjedhor se si duhet të shmanget ndryshimi i legjislacionit në mënyrë të drejtpërdrejtë para zgjedhjeve të ardhshme lokale. Në ndryshimet e Kodin Zgjedhor do të implementohen rekomandimet e OSBE/ODIHR dhe standardet e tjera ndërkombëtare, ndërkaq procedura do të jetë gjithëpërfshirëse dhe transparente, duke e përfshirë edhe opozitën dhe të gjitha palët e tjera relevante në shoqëri”, e transmeton SÇE Dimitrovin.

Bashkëbiseduesit këmbyen mendime edhe për realizimin e qëllimeve programore të planifikuara të Misionit të OSBE-së në Maqedoninë e Veriut për periudhën që pason, me theks të veçantë në bashkëpunimin e OSBE-së lidhur me mbështetjen e proceseve reformuese në sferat e sundimit të Ligjit dhe qeverisjes së mirë.

Postime të ngjashme

Në vitin 2019 rreth 40,1 për qind e nevojave të përgjithshme për energji sigurohen nga burime vendore

admin

Dita kundër trafikimit me njerëz, të ndërmiren masa konkrete nga institucionet

T E

Filipçe: Ora policore nuk është zgjidhje, mjafton të miratohet ligji për mbrojtje të popullatës

admin
duke ngarkuar....

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more...