Agjencia Zhurnal.mk
Ekonomi Maqedoni

Dimitrov në takim me Odën Ekonomike: Bashkëpunimi me bizneset është shtyllë për bisedimet e suksesshme me BE-në

Zhurnal Ads

Shkup, 14 shtator – Zhurnal.mk – Vendosja e bashkëpunimit me Odën Ekonomike të Maqedonisë dhe me bashkësinë e biznesit është një nga shtyllat në të cilat do të mbështetet në bisedimet për anëtarësim në BE, deklaroi sot zëvendëskryetari i Qeverisë përgjegjës për Çështje Evropiane, Nikolla Dimitrov në takim me udhëheqësinë e Odës Ekonomike të Maqedonisë, në të cilin u fol për fillimin e bisedimeve për anëtarësim të vendit në Union dhe implikimet e tij ndaj sektorit të biznesit.

“Është thelbësore që të gjithë të kuptojmë se pjesët më të rënda të bisedimeve për anëtarësim gjegjësisht po ndodhin në vend”, theksoi Dimitrovi, me çka theksoi se në periudhën që vijon Qeveria, edhe më shumë do ta intensifikojë komunikimin me përfaqësuesit e bashkësisë së mjedisit, në të gjitha format dhe në të gjitha mënyrat e mundshme, ndërsa se roli i tij do të drejtohet drejtë koordinimit të të gjitha aktiviteteve nga të gjitha dikasteret të cilët kanë lidhje me integrimin tonë në Bashkimin Evropian, me qëllim që të kemi bisedime të suksesshme për anëtarësimin tonë në BE.

Siç bëri të ditur Sekretariati për Çështje Evropiane, udhëheqësia e Odës Ekonomike të Maqedonisë gjatë takimit është interesuar për mënyrën në të cilën do të munden të marrin pjesë edhe ata në strukturat e bisedimeve gjatë definimit të pozicioneve tona të bisedimeve. Në këtë drejtim u konkretizua edhe mënyra e komunikimit, koordinimit she bashkëpunimit konkret në ndërtimin e pozicioneve kombëtare të bisedimeve në bisedime, gjatë kësaj plotësisht duke e respektuar kornizën e bisedimeve me të cilën përcaktohen kompetencat e Qeverisë dhe Odës Ekonomike.

“Bashkësia e biznesit do të jetë partneri ynë në ndërtimin e pozicioneve të bisedimeve për të gjitha grupet, me çka qëllimi im është që të gjithë të jeni të përfshirë në mënyrë adekuate dhe të gjithë të keni hapësirë që ta jepni kontributin tuaj drejtë bisedimeve të suksesshme. Rezultati duhet të jetë i përbashkët. Interesi është i ndërsjellë, Qeveria nuk mund të ecë përpara pa bashkësinë e biznesit dhe gjithsesi nuk mund të ndërmarrë hapa ose të vendosë dinamikë të cilën kompanitë tona nuk do të munden ta ndjekin”, potencoi Dimitrovi në takim.

Zhurnal Ads
Zhurnal Ads

Postime të ngjashme

Spahiu: Rasti i Maqedonisë dhe Bullgarisë është më i ngjajshmi me atë të Kosovës e Shqipërisë

T E

Nga fillimi i Pandemisë në RMV kanë vdekur 14 mjek

T E

1406 raste të reja, 937 të shëruar dhe 21 të vdekur

T E

Festat e fundvitit gjatë pandemisë, autoritetet paralajmërojë kontrolle të rrepta

T E

Ndihmë financiare prej 20 deri në 30 mijë denarë për personelin shëndetësorë në Armatë

E.E.

Me 62 vota ‘Për’, Parlamenti miraton Buxhetin për vitin 2021

T E
duke ngarkuar....

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more...