Ditë e hapur me REDI Reciklimin

Shkup, 1 tetor – Ndërmarrje sociale Redi Reciklim sot organizon Ditë të hapur në kuadër të së cilës do ta prezantojë strategjinë e vet, por edhe njohuritë për rëndësinë dhe të ardhmen e romëve në ekonominë e gjelbër.

 

REDI Reciklimi është ndërmarrje sociale të udhëhequr nga romët, grumbullues të lëndëve sekondare të cilët përdorin ekonomi cirkulare për reciklimin e lëndëve sekondare.

“Qëllimi ynë është formalizimi dhe organizimi i grumbulluesve të lëndëve sekondare përmes vendosjes së sitemit përkatës për selektim primar të mbeturinave”, thotë drejtori ekzekutiv i REDI Reciklimit, Asib Zekir.

Në ngjarje do të marrin pjesë përfaqësues qeveritarë, përfaqësues nga shoqëria civile dhe nga institucionet financiare, si dhe romët të cilët aktivisht janë të përfshirë në reciklim në vend. 

Related posts

KRSKRR apelon që të rritet siguria e fëmijëve në komunikacion

D V

ZHTI: Në tremujorin e dytë nga zonat prej 763 milionë euro, rritje prej 140 për qind në nivel vjetor

R Zh

Spasovski: Po punohet në vërtetimin e përgjegjësisë për aksidentin në të cilin u përfshi Zoran Mileski

N E

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More