“Ditët e Filmit shqiptar”, për herë të parë në Maqedoninë e Veriut

Shkup, 12 tetor – Ambasada e Republikës së Shqipërisë në Shkup në bashkëpunim me Qendrën Kombëtare të Kinematografisë (QKK) në Tiranë dhe Kinematekën e Maqedonisë së Veriut, do të zhvillojnë nga data 21 deri më 26 tetor, “Ditët e Filmit shqiptar”, aktivitet ky që zhvillohet për herë të parë në Republikën e Maqedonisë së Veriut.

Aktiviteti zhvillohet edhe në kuadër të festave të nëntorit e ka për qëllim shpalosjen e arritjeve të kinematografisë shqiptare, forcimin e bashkëpunimit ndërmjet të dy Qëndrave të distribuimit të filimit, si dhe dhënies mundësi publikut artdashës të RMV për tu njohur me arritjet më të fundit të filmave të prodhuar në Shqipëri.

Gjatë kësaj jave do të shfaqen filma, prodhime e bashkeprodhime nga më fundit me metrazh të gjatë e të shkurtër të regjizorëve shqiptarë si “Liqeni im”, “Dëshira e fundit”, “Delegacioni”, “Bardh e Zi”, “Dielli”, etj.

Related posts

Filipçe: SHBA-ja sot e shënon 4 Korrikun, dyqind e dyzet e pesëvjetorin, duke i respektuar vlerat e Deklaratës së Pavarësisë

R Zh

Simovski: Regjistrimi pasqyron realitetin, nuk përmbushim dëshira politike të askujt

Z H

Afati për parashtrimin e TVSH-4 vazhdohet deri më 27 tetor

Z H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More