Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni

Dizeli lirohet për gjysmë denarë për litër

Çmimi i shitjes me pakicë EURODIZEL (D-E V), zvogëlohet  për 0,5 denarë për litër dhe do të arrijë 52 denarë. Çmimi i shitjes me pakicë i benzinave  EUROSUPER BS-95 dhe EUROSUPER BS-98 dhe i Ekstra vajit të lehtë për amvisëri (EL-1), nuk ndryshohen dhe mbesin 61 denarë për EUROSUPER BS-95, 63 denarë për EUROSUPER-98 dhe 41,5 denarë për Ekstra vajin e lehtë për amvisëri (EL1).

Me vendimin e KRRE-së për 0,445 denarë për kilogram rritet çmimi i shitjes me pakicë i Mazutit M-1 NS dhe do të arrijë 31,268 denarë.

Si arsye për ndryshimin e çmimeve nga shitja me pakicë e derivateve të naftës nga KRRE i potencojnë  çmimet referente të ndryshuara të derivateve të naftës  në tregun botëror në shtatë ditët e fundit  të cilat janë rritur për rreth 0,099 për qind te  benzina dhe  të zvogëluara te dizeli për rreth 1,215 për qind, si dhe për 0,74 për qind kurs më i lartë i dollarit  kundrejt denarit. 

Shkup, 25 janar – Dizeli prej sonte në mesnatë lirohet për  gjysmë denarë për litër, ndërsa çmimi i karburanteve tjera mbetet i njëjtë, vendosi sot Komisioni Rregullator për Energjetikë dhe Shërbime të Ujit (KRRE). Me vendimin bëhet  rritja e çmimeve të shitjes me pakicë të derivateve të naftës mesatarisht për 0,10 për qind.

Çmimi i shitjes me pakicë EURODIZEL (D-E V), zvogëlohet  për 0,5 denarë për litër dhe do të arrijë 52 denarë. Çmimi i shitjes me pakicë i benzinave  EUROSUPER BS-95 dhe EUROSUPER BS-98 dhe i Ekstra vajit të lehtë për amvisëri (EL-1), nuk ndryshohen dhe mbesin 61 denarë për EUROSUPER BS-95, 63 denarë për EUROSUPER-98 dhe 41,5 denarë për Ekstra vajin e lehtë për amvisëri (EL1).

Me vendimin e KRRE-së për 0,445 denarë për kilogram rritet çmimi i shitjes me pakicë i Mazutit M-1 NS dhe do të arrijë 31,268 denarë.

Si arsye për ndryshimin e çmimeve nga shitja me pakicë e derivateve të naftës nga KRRE i potencojnë  çmimet referente të ndryshuara të derivateve të naftës  në tregun botëror në shtatë ditët e fundit  të cilat janë rritur për rreth 0,099 për qind te  benzina dhe  të zvogëluara te dizeli për rreth 1,215 për qind, si dhe për 0,74 për qind kurs më i lartë i dollarit  kundrejt denarit. 

Postime të ngjashme

Përfundoi debati i përgjithshëm rreth propozim ligjit për plotësimin e Ligjit për financimin e njësive të pushtetit lokal

R Zh

Vestager: Të respektohen rregullat e BE-së në planet kombëtare të rimëkëmbjes

T E

Lefkov: Për lëshimet e platformës së regjistrimit nuk është fajtor populli

T E

Qeveria e miratoi Protokollin shëndetësor për zbatimin e regjistrimit

T E

Analistët për Zhurnal: Problemi me bullgarët do të jetë më shumë serioz se ai grek

Z H

Qeveria miraton Propozim ligjin për shpallje të malit Sharr si Park Kombëtar

T E

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...