Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni

Do të përforcohen kapacitetet e KSHPK-së dhe Akademisë për gjykatës dhe prokurorë

Shkup, 19 maj – Zhurnal.mk – Monitorimi i financimit të partive politike dhe financimi i fushatave zgjedhore, azhurnimi i e-moduleve për etikë dhe integritet në sektorin publik dhe përforcimi i mbikëqyrjes mbi furnizimin publik dhe prezantimi i monitorimit të procedurave të furnizimit publik janë pjesë të aktiviteteve të Komisionit Shtetëror për Parandalimin e Korrupsionit, të cilat do të rriten me mbështetjen e Projektit “Mbështetje e BE-së për sundimin e ligjit” të mbështetur nga BE-ja i zbatuar nga Agjencia austriake për Integrimin Evropian dhe Zhvillimin Ekonomik (AEI).

Kjo u deklarua sot nga kryetarja e KSHPK-së, Biljana Ivanovska në prezantimin e projektit i cili mbështetet nga Ministria e Drejtësisë dhe Administrata Publike e Kroacisë, Ministria e Punëve të Brendshme të Austrisë dhe Instituti “Ludvig Boltzman” për të Drejtat Themelore të Njeriut.

“Me mbështetjen dhe trajnimin e punonjësve nga departamenti i listave anketuese, ne presim përforcimin e kapaciteteve të personave përgjegjës për verifikimin e pyetësorëve të paraqitur përmes përdorimit të të dhënave të ndryshme administrative dhe financiare, si dhe monitorimin e pyetësorëve të paraqitur, të cilat sigurisht që do të rrisë efikasitetin e institucionit, por edhe për të zvogëluar rrezikun e të dhënave të padeklaruara ose të paraqitura gabimisht”, tha Ivanovska.

Lidhur me azhurnimin e e-moduleve për etikën dhe integritetin në sektorin publik, kryetarja e KSHPK-së tha se ajo pret të rrisë njohuritë dhe vetëdijen e përfaqësuesve të Kuvend, gjykatësve dhe prokurorëve dhe personave të tjerë të zgjedhur dhe të emëruar, në për të zbatuar si duhet Ligjin për lobim, i cili pritet të miratohet në kohën e duhur.

Ivanovska gjithashtu theksoi rëndësinë e ndihmës së dhënë nga projekti për stafin e KSHPK-së të cilët punojnë në raste që kanë të bëjnë me monitorimin e financimit të partive politike dhe financimin e fushatave zgjedhore, si dhe në sigurimin e bashkëpunimit konstruktiv me institucionet e tjera përkatëse.

Drejtoresha e Akademisë për Gjykatës dhe Prokurorë Publikë Natasha Gaber – Damjanovska në fjalën e saj tha se nga projekti pret përforcimin e kapaciteteve të Akademisë në mënyrë që të zbatojë me sukses aktivitetet e saj, të përmirësojë cilësinë e trajnimit brenda fazës fillestare dhe të përqëndrohet në cilësia e trajnimit të vazhdueshëm të detyrueshëm.

Drejtoresha e Akademisë informoi se me ndihmën e Këshillit të Evropës ata ofruan bibliotekën elektronike dhe qasjen në bazat e të dhënave ligjore ndërkombëtare, dhe me zbatimin e këtij projekti, ajo pret që Akademia të rrisë cilësinë e trajnimit, të përmirësojë programet dhe eliminimin e mangësive të identifikuara.

Postime të ngjashme

Carovska: Organet hetuese do të zbardhin si është bërë furnizimi me librat shkollorë

Bekim Laçi

Pa marrëveshje me Sofjen, Shkupi nuk mund të shpresoj çelje të negociatave me BE

Bekim Laçi

Konferencë rajonale “Mbrojtja nga tregtia me fëmijë dhe eksploatimi i tyre në Ballkanin Perëndimor”

Zekirija Haxhiu

Sot mbahet mbledhja e Këshillit të BE-së, shanset për Maqedoninë janë shumë të vogla

Zekirija Haxhiu

Qeveria do të marrë vendim për taksën ekologjike dhe TVSH më të vogël për energjinë

Zekirija Haxhiu

11 qytete pa raste aktive me Covid, situata e qëndrueshme

Zekirija Haxhiu

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...