Maqedoni

Do të ripërtëritet aksidenti i helikopterit në Strumicë

Zhurnal Ads

Strumicë, 5 tetor – Pas një pushimi prej më shumë se shtatë muaj sot në Gjykatën Themelore në Strumicë vazhdoi gjykimi për ripërtëritjen e helikopterit në Strumicë, i cili ndodhi më 10 korrik të vitit 2014 dhe në të cilin humbën jetët katër pilotë të MPB-së. Këshilli gjyqësor vendosi të bëjë ripërtëritje të aksidentit , ndërsa termini plotësisht do të konfirmohet.

Mbledhja e sotme vazhdoi me miratim nga ana e mbrojtjes së prokurorëve dhe prokurorisë gjykimi të mos fillojë nga fillimi, për shkak të asaj që kanë kaluar më shumë se 90 ditë nga seanca e fundit dhe me ç’rast të dy palët mbetën në qëndrimet e shprehura deri tani dhe dëshmitë e nxjera.

Në këtë rast janë akuzuar Julijana Spirovska, ish drejtoreshë e NP “Radiodifuzioni i Maqedonisë”, Dragosllav Radeski, drejtor teknik dhe person juridik NP “Radiodifuzioni i Maqedonisë”, të cilët akuzohen për vepra të rënda kundër sigurisë së përgjithshme.

Në helikopterin e prodhuar në vitin 2008, më 10 korrik të vitit 2014 pilotët e MPB-së, Dragan Micev, Marjan Trajkoviq, Tode Oreshkov dhe Ilo Lopatiçki ishin në fluturim të natës në relacionin Shkup-Veles-Negotinë-Vallandovë-Strumicë-Berovë-Dellçevë dhe prapa ku është shfrytëzuar pajisje për fluturim natën.

Në momentin e rrëzimit të helikopterit të llojit MI17, me targa MAP 7712, ka goditur në shtyllën e antenës së ish “Radiodifuzionit të Maqedonisë”, ndërsa katër pilotë kanë vdekur menjëherë.

Postime të ngjashme

Qeveria komenton memorandumin e Bullgarisë: Secili ka të drejtë të vetidentifikohet

Z H

Nuk përjashtohet mundësia që ASH-AAA të shkrihen në një subjekt politik?

admin

Filipçe i vizitoi studentët nga viti i gjashtë në mjekësinë e përgjithshme, të cilët ndihmojnë në përpunimin e listave anketuese në ISHP

XH,I
duke ngarkuar....

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more...