Agjencia Zhurnal.mk
Ekonomi

Do të shlyhen kamatat e borxheve ndaj ndërmarrjeve publike

Shkup, 7 shkurt – Në paketën e pestë të masave, përveç ndihmës së ndërmarrjeve, një nga masat kryesore është shlyerja e kamatës së borxheve të qytetarëve ndaj ndërmarrjeve publike.

Sipas autoriteteve, kjo masë do të mbulojë të paktën 180 mijë qytetarë, sepse sipas kontrolleve të mëparshme, ky numër korrespondon me llogaritë e bllokuara të qytetarëve.

“Maqedonia ka 180 mijë llogari të bllokuara. Këto janë 180 mijë familje që nuk mund të funksionojnë normalisht. Të paktën numri i atyre që do të mbulohen nga kjo masë është 180.000.

Si ndihmë e drejtpërdrejtë për qytetarët do të jetë fshirja e kamatës për borxhet ndaj ndërmarrjeve publike për shkak të të cilave 180.000 qytetarë kanë bllokuar llogaritë”, njoftoi zv. Kryeministri për Çështjet Ekonomike Fatmir Bytyqi.

Postime të ngjashme

Hoxha në takim me vreshtarët për blerjen e rrushit dhe problemet e vreshtarëve

Z H

Dizeli për 3,5 denarë, benzina për 2 denarë/ Shtrenjtohen derivatet

Z H

Pesë milionë euro të tjera nga BERZH-I për përmirësim të efikasitetit energjetik nëpër shtëpi

Z H

Maqedoni: Borxhi publik është rritur për 64.4% të BPV-së

D V

Qeveria injoron vërejtjet e Antikorrupsonit për autostradat

D V

Fabrika për përpunimin e mbeturinave në Negotinë është projekt krejtësisht evropian dhe i pastër ekologjikisht, porositi Zaev

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...