E-kamioni i parë nga Mercedes hyn në prodhim serik

EActros ka një rreze deri në 400 kilometra.

Mercedes-Benz Trucks ka filluar prodhimin e kamionit të parë elektrik të prodhimit në seri.

Në varësi të versionit, automjeti ka 3 ose 4 pako baterish dhe një distancë lëvizjeje me to deri në 400 kilometra.

“Fillimi i sotëm i prodhimit serik të eActros është dëshmi e fortë se ne jemi seriozë në lidhje me transportin pa emetime”, tha anëtarja e bordit të Daimler Truck, Karin Rådström.

Në kalimin nga motorët me djegie të brendshme në disqet e rieja, Daimler Truck mbështetet në bateri dhe qeliza karburanti.

Në vitin 2030, kamionët me këto drejtime së bashku mund të përbëjnë deri në 60 për qind të shitjeve, tha shefi i kamionit të Daimler, Martin Daum më pak se një javë më parë.

Daimler Truck e sheh veten si lider në tregun botëror për automjete komerciale dhe punëson mbi 100,000 njerëz. 

Related posts

Aksident të tillë me siguri nuk keni parë: Kur vetura “fluturon” nga një rrugë në një tjetër në Kaliforni

D V

GM planifikon të nisë në vitin 2023 një model që do të mundësonte funksionimin pa duar, në 95 për qind të skenarëve të drejtimit

D V

Audi nuk do të prodhojë më A1, pas gjeneratës së tanishme

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More