Agjencia Zhurnal.mk

E rëndësishme, si ta jepni ndihmën e parë në momentet e ngulfatjes

Duke qeshur, duke u ngutur për të arritur në kohë, duke folur me zë të lartë, duke ngrënë apo edhe duke pirë ujë e pije të tjera, mbase të gjithë kemi përjetuar strangulimin apo ngulfatjen.

Ndryshe, ngulfatja njihet edhe si “trupi i huaj” pasi që gjatë kohës që dikujt i ndodḧ një gjë e tillë, trurin e kap paniku dhe vepron në mënyrë të pavetëdijshme.

Ngulfatja është shtrydhja e qafës me forcë të mjaftueshme për të bllokuar rrjedhjen e gjakut në tru ose rrjedhën e ajrit në mushkëri.

Humbja e rrjedhës së gjakut privon qelizat e trurit nga oksigjeni jetik dhe në periudha të shkurtra kohore pa oksigjen, dëmet që shkaktohen në tru mund të jenë serioze, madje duke përfunduar edhe me vdekje.

E se si të veproni në këto momente kaq delikate, mund ta kuptoni nga videot më poshtë.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

S.B.

Lajmet e fundit

Loading...