Agjencia Zhurnal.mk
Ekonomi Maqedoni

Eko aksion kombëtar “Pastrim për fundjavë” për vend më të gjelbër

Eko aksioni për atdhe më të gjelbër do të mbahet nga sot deri më 9 maj, në gjithsej dhjetë komuna të vendit, Krushevë, Ohër, Dibër, Demir Kapi, Kumanovë, Gjevgjeli, Kriva Pallankë, Strumica, Shtip dhe Veles, me mbështetjen e ndërmarrjes Pakomak, Ministrisë së Mjedisit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinor dhe Ministrisë së Bujqësisë dhe Pylltarisë.

Ky aksion I titulluar “PASTRIM PËR FUNDJAVË” mbështetet edhe nga Delegacioni I BE-së Shkup përmes projektit të tyre “Për pastër njëjtë si në shtëpi”.

Sipas ministrit të Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, Naser Nuredini, zbatimi i një veprimi të tillë masiv për pastrimin e mbeturinave po ndodh në kohën e duhur – pas fundjavës së zgjatur të pushimeve kur shumë qytetarë i kaluan ato jashtë në natyrë.

Ai deklaroi se e konsideron idenë e kryerjes së aktiviteteve të organizuara, të vazhdueshme për mbledhjen e mbeturinave në mjedisin tonë, duke filluar nga shtëpitë, oborret dhe zonat më të afërta për piknik, si një mënyrë e mirë për të zhvilluar zakone dhe sjellje pozitive dhe për t’u marrë me mbeturinat e papërshtatshme dhe të papërgjegjshme trajtim. të cilin e krijojmë vetë.

“Me këtë projekt, i cili mori mbështetjen e plotë nga Ministria e Mjedisit Jetësor që nga fillimi, vizualizon një moment tjetër të rëndësishëm, dhe kjo është rëndësia e krijimit të bashkëpunimit të mirë midis institucioneve shtetërore, qeverisjes lokale, komunitetit të biznesit dhe qytetarëve për arritjen e qëllimit të dëshiruar”, tha Nuredini.

Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave, Arjanit Hoxha, theksoi se aktivitetet e ndërmarra nga Qeveria, si dhe sektori joqeveritar, do të arrijnë një lëvizje të madhe në drejtim të ngritjes së vetëdijes tek të gjithë qytetarët.

“Në bashkëpunim me “Pyjet kombëtare”, do të sigurojmë një dhurim të fidanëve, të cilët do të mbillen këtë vjeshtë, në një vend që do të zgjedhim së bashku. Mesazhi ynë për të gjithë është se ne duhet të ruajmë çdo pemë, të kujdesemi për pyjet, të ruajmë natyrën dhe ta restaurojmë atë. Shpresoj që me aktivitete të tilla, të ndikojmë në ndërgjegjësimin e të gjithë qytetarëve, sepse vetëm së bashku mund të shpresojmë për sukses”, tha Hoxha

Postime të ngjashme

Shkupi i hutuar, njëkohësisht është optimist por edhe pesimist për zgjidhje me Bullgarinë

Bekim Laçi

Hapet zyrtarisht ambasada e Maqedonisë së Veriut në Bratislavë

Zekirija Haxhiu

Taksë ekologjike për derivatet dhe zvogëlim të TVSH-së për energjinë elektrik

Zekirija Haxhiu

Peloni: Duam marrëdhënie të mira me vendin fqinj

Zekirija Haxhiu

Stefoska: Kemi dërguar një letër interesi për programin e ri të BE-së për kulturë

Zekirija Haxhiu

Përsëri asnjë viktimë nga Covid në Maqedoni, shënon 29 raste të reja

Zekirija Haxhiu

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...