Agjencia Zhurnal.mk

Eksporti me rënie prej 27,4% në pesë muajt e parë të këtij viti

Shkup, 7 korrik – Zhurnal.mk – Eksporti i mallrave nga vendi nga janari e deri në maj të këtij viti shënon rënie prej 27,4 për qind në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar, ndërsa te importi është vërejtur rënie prej 22,9 për qind, publikoi Enti Shtetëror i Statistikës.

Sipas të dhënave të publikuara vlera e eksportit në pesë muajt arrin 2.152.517 mijë dollarë amerikanë, vlera e mallit të importuar, në periudhën e njëjtë arrin 3.018.955 mijë dollarë amerikanë. Deficiti tregtar, në periudhën janar – maj të vitit 2020, arrin 866.438 mijë dollarë amerikanë.

Në periudhën janar – maj 2020, sipas vëllimit të përgjithshëm të shkëmbimit të jashtëm tregtar, Republika e Maqedonisë së Veriut më shumë ka tregtuar me Gjermaninë Britaninë e Madhe, Serbinë, Greqinë dhe bullgarinë.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Z H

Lajmet e fundit

Loading...

Regjistrim Domain, Ueb Hosting, Uebfaqe për kompaninë tuaj, vetëm për    273 euro

error: Content is protected !!