Ekziston vetëm një e tillë në botë, marka suedeze prezanton modelin e rrallë Chimera

nga D V

Për të mos u ngatërruar me TVR Chimaera, Koenigsegg Chimera është edhe më e rrallë.

Ekziston vetëm një e tillë në botë dhe i ka rrënjët në Agera RS.

Megjithatë, vetura ka pësuar modifikime thelbësore.

Chimera përbëhet nga një motor V8 me turbo të dyfishtë që prodhon 1,280 kuaj fuqi dhe një transmision automatik me nëntë shpejtësi nga CC850.

Siç raportohet, CC850 ofron zgjedhjen midis një modaliteti plotësisht automatik dhe manual.

Por, sipas udhëheqësve të Koenigsegg, financiarisht ka më shumë kuptim të blesh një veturë krejt të re sesa të modifikosh një automjet ekzistues.

Thuhet se nuk do të ketë një tjetër veturë si Chimera, por marka suedeze është e hapur ndaj ideve për të përmirësuar gjërat nëse blerësit e dëshirojnë këtë.

Ndryshe, emri “Chimera” rrjedh nga mitologjia greke, që nënkupton kokë luani, trup dhie dhe bisht gjarpri.

TË REKOMANDUARA

Kush jemi ne

Zhurnal.mk është Agjenci e Lajmeve e pavarur, e themeluar në vitin 2009, që e mbulon Maqedoninë, Kosovën, Shqipërinë edhe lajmet nga bota.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More