Electrify America do të fillojë kufizimin e karikimit në 85% “për të reduktuar kohën e pritjes”

nga D V

Electrify America sapo ka njoftuar një pilot program për të reduktuar përfundimisht kohën e pritjes.

Siç shpjegon Electrify America, disa stacione – duke filluar me vetëm 10 në Kaliforni – nuk do t’ju lejojnë të karikoni një EV përtej 85%, shkruajnë mediat e huaja.

Sapo të arrijë atë numër, karikuesi do të ndalojë automatikisht karikimin dhe fillon periudha “pritëse” prej 10 minutash.

Nëse ende nuk e keni hequr makinën nga karikuesi pas këtyre 10 minutave, do të aplikohen tarifa shtesë.

Qëllimi është që makinat të largohen nga karikuesit e shpejtë të EA pasi të kenë përfunduar tashmë “karikimin e tyre në masë”.

Me teknologjinë e sotme, në thelb çdo EV ngadalëson në mënyrë drastike shpejtësinë e karikimit pasi të kalojë rreth 80% të gjendjes së karikimit.

TË REKOMANDUARA

Kush jemi ne

Zhurnal.mk është Agjenci e Lajmeve e pavarur, e themeluar në vitin 2009, që e mbulon Maqedoninë, Kosovën, Shqipërinë edhe lajmet nga bota.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More