Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni TOP LAJM

Ende po zhvillohen hetime për honoraret e majme të ish prokurorëve të PSP

Zhurnal Ads

Shkup, 10 shtator – Procedura para hetimore për ish-prokurorët nga Prokuroria Speciale nuk ka përfunduar ende. Këtë e deklaroi sot për Lider.mk shefi i Departamentit për Luftë Kundër Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit në Prokurorinë Publike, Vilma Ruskoska.

Procedura para hetimore për ish prokurorët e PSP u iniciua nga prokuroria, për shkak të shpërblimeve shtesë që Katica Janeva u shpërndau atyre jashtë pagës së rregullt. Kështu, Janeva mori 157,000 euro, Elena Josifovska 107,000, Lile Stefanova 93,000, Burim Rustemi 90,000, Fatime Fetai dhe Ljubomir Lape 87,000 secili, Arton Ajro, Trajce Pelivanov dhe Gavril Bubevski 86,000 dhe Lence Ristovska 72,000 euro

Për shpërblimet e dhëna, Komisioni Antikorrupsion vendosi gjoba kundërvajtëse për të gjithë, përveç një prokurori, për mos raportimin e një ndryshimi në statusin e pronës.

Por çështja e ish-prokurorëve special po shfaqet me konkursin e fundit për prokurorë të rinj në zyrën e prokurorit të rregullt në departamentin për luftimin e krimit të organizuar dhe korrupsionit. Sepse disa prej tyre me siguri kanë aplikuar ose do të aplikojnë për këtë pozicion.

Sigurisht, Këshilli i Prokurorëve do të ketë fjalën kryesore në pritje. Do të jetë veçanërisht e rëndësishme se cili do të jetë pozicioni i tij nëse marrim parasysh se procedura para hetimore nuk ka përfunduar ende, e cila po zhvillohet kundër ish prokurorëve dhe më e rëndësishmja, që të gjithë, përveç njërit prej tyre, shkelën moralisht dhe etikisht Ligji kundër korrupsionit dhe konfliktit të interesit. Sepse, do të jetë e vështirë për Këshillin e Prokurorëve Publikë të shpjegojnë se si ka ndodhur të pranohen prokurorë për të cilët procedura para hetimore mund të sjellë pasoja të padëshirueshme, dhe madje edhe më e vështirë si ata që shkelën etikisht dhe moralisht Ligjin për Luftën kundër Korrupsionit dhe Konfliktit në të ardhmen, ata do të duhet të akuzojnë dikë për krim dhe korrupsion.

Zhurnal Ads
Zhurnal Ads

Postime të ngjashme

Në luftën kundër Covid nga sot kyçet edhe personeli mjekësor i Armatës

Z H

Iniciativë për standard të ri në krijimin e politikave në Qytetin e Shkupit

Z H

Editorial: Pse iu mbyll goja “kryeministrit” Naser Ziberi – ku mbet përgjegjësia e tij!

B M

Maqedoni e Veriut, ekspozitë për evakuimin e fëmijëve pas tërmetit të 63-tës në Shkup

B M

Misajllovski: Zaev ta tregojë qëndrimin e tij për Goce Dellçevin dhe për gjuhën maqedone

admin

Qeveria propozon ulje të çmimit për taksën gjyqësore për personat fizik

Z H
duke ngarkuar....

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more...