ESHS: Regjistrimi në terren po kryhet me intensitet të zvogëluar

Shkup, 10 shtator – ЕSHS-ja informon se ditët e fundit, faqet e internetit të Entit Shtetëror të Statistikave janë nën sulm të vazhdueshëm. Aktivitetet e regjistrimit në terren janë të vazhdueshme, nuk ndërpriten dhe kryhen me intensitet të zvogëluar në mënyrë që të përfundojë harmonizimi teknik në kohën më të shkurtër të mundshme dhe sa më shpejt të jetë e mundur për të vazhduar procesin me intensitet të lartë si më parë, njoftoi sot nga Zyra Shtetërore e Statistikave.

 

Ata theksuan, sipas ESHS-së, se aktivitetet për tejkalimin e sfidave të vogla teknike që shfaqeshin herë pas here në ditët e mëparshme kur kishte një intensitet të lartë të regjistrimit në terren.

Kjo është për shkak të ndërhyrjeve teknike që kryhen në programin kompjuterik për aplikimin e regjistrimit, për shkak të të cilit ritmi i regjistrimit diktohet dhe rregullohet në mënyrë që të riparohen pengesat që çuan në ngadalësimin e regjistrimit. Ekipi për mbështetjen teknike të aktiviteteve të regjistrimit po punon me shpejtësi për të kapërcyer problemin dhe ka bërë përparim serioz, që do të thotë se sa më shpejt që të jetë e mundur të gjithë regjistruesit do të jenë në gjendje ta bëjnë punën e tyre pa probleme, thuhet në një deklaratë nga ZSHS.

ESHS gjithashtu informon se ditët e fundit, faqet e internetit të Entit Shtetëror të Statistikave janë nën sulm të vazhdueshëm dhe për këtë arsye në periudha të caktuara nuk janë të disponueshme për shkak të mbrojtjeve të përdorura për të parandaluar këto sulme.

ESHS i bën thirrje publikut të kuptojë këto probleme teknike që janë të zakonshme kur bëhet fjalë për operacionet masive duke përdorur teknologji të përparuar dhe ne ritheksojmë se procesi i inventarit është brenda planifikuar dhe pritur dhe do të përfundojë plotësisht, me sukses dhe jashtëzakonisht profesionalisht deri më 30 shtator. / MIA

Related posts

Hevzi Jashari kandidat i PDSH-së në Likovë

D V

Policia për herë të parë në zgjedhjet lokale do ta sigurojë transportin e materialit të besueshëm zgjedhor

D V

KE: Presim nga të gjithë të marrin pjesë në mënyrë konstruktive në regjistrim

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com