Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni

Është ngritur padi për mosmarrjen e masave për menaxhim të deponisë ilegale në Strugë

Shkup, 2 shkurt – Shoqata e juristëve të rinj informon publikun se në janar 2021 u ngrit padi kundër Ministrisë së Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, Komunës së Strugës dhe Ndërmarrjes Publike “Komunale” Strugë për mosmarrjen e masave për menaxhim të deponisë ilegale që ka ekzistuar në qytetin për një kohë të gjatë.

“Qëndrimi i gjatë i deponisë, pa respektuar dhe përmbushur detyrimet që të pandehurit kanë sipas Ligjit për Mjedisin, Ligjit për Menaxhimin e Mbeturinave si dhe dokumenteve strategjike kombëtare dhe lokale në fushën e menaxhimit të mbeturinave, shkaktojnë dëme serioze në mjedis dhe mbi shëndetin e njerëzve”, thonë nga Shoqata.

Bazuar në ekspertizën e përgatitur, Shoqata e juristëve të rinj kërkon nga Gjykata Themelore në Strugë të përcaktojë se të pandehurit kanë shkelur të drejtën për një mjedis të shëndetshëm, të drejtën për jetë, të drejtën për respektimin e jetës private dhe familjare në një mënyrë që në periudhën nga 2006 deri në 2021 nuk kanë marrë masat dhe aktivitetet e duhura për të parandaluar, parandaluar ose zvogëluar efektet e dëmshme në jetën dhe shëndetin e njeriut të shkaktuara nga ndotja e mjedisit, në kontekstin e deponive të paligjshme.

Me këtë padi, ShMJR kërkon që Gjykata Themelore në Strugë të detyrojë të pandehurit: Të ndalojë deponimin e mëtejshëm të mbeturinave në deponinë ilegale; të kryejë dekontaminimin dhe rikultivimin e hapësirës brenda dhe përreth deponisë ilegale përmes detyrave specifike; të përgatit dhe të zbatojë një plan të sofistikuar për përzgjedhjen dhe riciklimin e mbeturinave në territorin e Komunës së Strugës, si dhe të forcojë kapacitetin të shërbimeve të inspektimit në fushën e mbrojtjes së mjedisit.(Zhurnal.mk)

Postime të ngjashme

“Qeveria furnizohet me automjete zyrtare, por jo dhe me zjarrfikëse dhe ambulanca”

Z H

Gjendet një trup i pajetë në lumin Vardar

Z H

Pendarovski: Armata është e gatshme të intervenojë kudo

Z H

Në manifestimin “Dita e Republikës” në Krushevë, në prezencën e Ahmetit dhe Grubit gjuha shqipe u la në “harresë”, reagojnë funksionar të BDI-së

R Zh

Vuçiç: Serbia është e gatshme të nisë helikopterët për të shuar zjarret në Maqedoni

Z H

Angellov: Nevojitet reformë e plotë e sistemit për menaxhim me kriza

Z H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...