Facebook heq më shumë se 3,000 profile dhe 190 milionë lajme të rreme në lidhje me coronavirusin dhe vaksinat

Që nga fillimi i pandemisë së coronavirusit, Facebook ka mbajtur një qëndrim shumë më të fortë në lidhje me dezinformatat në lidhje me shëndetin.

 

Facebook deri më tani ka hequr miliona postime që përmbajnë dezinformata, dhe tani dihet se sa profile, grupe dhe faqe janë hequr nga ky rrjet social pikërisht për shkak të një shkeljeje të tillë të rregullave.

Kompania ka konfirmuar se ka 3,000 profile, dhe nëse ky numër duket i vogël për shkak të sasisë së madhe të dezinformatave në Facebook në lidhje me pandeminë e coronavirusit dhe vaksinat, atëherë duhet të kihet parasysh se 20 milionë postime janë hequr. Gjithashtu, më shumë se 190 milion shenja paralajmëruese janë postuar në postime nga fillimi i pandemisë 2020 deri në qershor të këtij viti.

Vetëm një numër i vogël i individëve janë përgjegjës për përhapjen e të pavërtetave në lidhje me vaksinat në rrjetet sociale.

Facebook tani po heq 65 lloje të dezinformatave rreth vaksinave, dhe mes tyre ka postime që pretendojnë se vaksinimi shkakton “magnetizëm”. Nënkryetarja e politikës së përmbajtjes në Facebook Monica Bickert tha se disa grupe përdorën “gjuhë të koduar” për të shmangur sanksionet, dhe kjo paraqet një sfidë për Facebook.

Mënyra se si Facebook merret me dezinformimin në lidhje me vaksinat ka qenë nën “xham zmadhues” të qeverisë muajt e fundit, dhe Presidenti amerikan Joe Biden tha gjithashtu se kompania duhet të bëjë më shumë për të luftuar përhapjen e të pavërtetave në lidhje me coronavirusin.

Related posts

Shpenzimet globale të konsumatorëve për aplikacionet mobile arrijnë një rekord prej 65 miliardë dollarë

D V

Kriza e çipave, iPhone 13 thuhet se do të jetë më i shtrenjtë – do të preken edhe veturat, lavatriçet e frigoriferët

D V

Katamaran hidrogjeni është e ardhmja e lundrimit

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More