Agjencia Zhurnal.mk
Teknologji

Facebook prezanton mjete të reja për ruajtjen e pronësisë së fotografive

Me Rights Manager përdoruesit mund të zgjidhin se mbi çfarë rajonesh dhe vendesh aplikohet e drejta e tyre e autorit mbi një imazh.

Rrjeti social Facebook lançoi disa mjete të reja të cilat do të ndihmojë përdoruesit të mbrojtjen fotot e tyre dhe të ushtrojnë mbi të drejtën e pronësisë.

Përdoruesit së shpejti mund të kërkojnë pronësinë e një fotoje që u përket atyre dhe është publikuar nga dikush tjetër.

Në të kaluarën përdoruesit e Facebook mund të deklaronin pronësinë e tyre mbi një muzikë ose video por tani mund të bëjnë të njëjtën gjë me imazhet.

Në një postim në blog rrjeti social zbuloi Rights Manager. Duke ngarkuar një skedar CSV me metadata e tyre në databazën e Facebook, fotot e përdoruesve do të gjurmohen nga botët e rrjetit social përfshirë këtu Instagram dhe të eliminohen nëse janë publikuar nga dikush tjetër.

Nëse sistemi gjen një foto të ripostuar, është përdoruesi ai që vendos çfarë ndodh me kopjen e vjedhur. Përdoruesi mund të zgjedhë ta fshijë, të vendosë një bllokim gjeografik ose ta lërë pa ndërmarrë asnjë masë.

Me Rights Manager përdoruesit mund të zgjidhin se mbi çfarë rajonesh dhe vendesh aplikohet e drejta e tyre e autorit mbi një imazh.

Me pak fjalë mjeti i ri i jep fuqi krijuesve. Fotografët, dizajnerët dhe artistët janë ata që do të përfitojnë më së shumti duke mbrojtur fotot e tyre dhe të mos shqetësohen më për përmbajtjen e vjedhur. /PCWorld Albanian

Postime të ngjashme

Së shpejti autobusi “dron” që bart deri në 40 persona – fluturimi do të kushtojë sa një biletë treni

Lea Muslija

Së shpejti autobusi “dron” që bart deri në 40 persona – fluturimi do të kushtojë sa një biletë treni

Dafina Vidishiqi

Lojën që askush nuk po e luan në PS5 dhe për këtë do të jetë e disponueshme në PS4

Dafina Vidishiqi

Shkencëtarët zbulojnë ‘alarmin për COVID-19’, pajisja mund të ‘nuhasë’ nëse dikush prezent ka infeksion brenda 15 minutash

Dafina Vidishiqi

Microsoft shpall përsëri Windows 11

Dafina Vidishiqi

Një qen mekanik kushton 2,700 dollarë – por, çfarë mund të bëjë?

Dafina Vidishiqi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...