Facebook thotë se Instagram nuk është ‘toksik për adoleshentët’, pavarësisht raportit të WSJ

Facebook ka hedhur poshtë pretendimet gati dy javë pasi The Wall Street Journal sugjeroi që Instagram kishte një efekt jashtëzakonisht të dëmshëm për adoleshentët – veçanërisht vajzat adoleshente.

Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, Pratiti Raychoudhury, Zëvendëspresidente dhe shefe e Kërkimeve në Facebook pretendon se karakterizimi nga Wall Street Journal nuk është “i saktë”.

Më 14 shtator “The Wall Street Journal” publikoi një histori në “The Facebook Files”, e cila është një seri tregimesh të bazuara rreth një memorie të madhe të dokumenteve të brendshme të Facebook të zbuluara në gazetë.

WSJ pohoi se Facebook ishte i vetëdijshëm për dëmin që produktet e tij kishin tek adoleshentët dhe se kompania “ka bërë përpjekje minimale për t’i adresuar këto çështje dhe i shfaq ato në publik”.

Por, sipas Raychoudhury, shumica e pretendimeve më të ashpra të WSJ, përqendrohen në një studim që kishte vetëm 40 pjesëmarrës.

Kjo do të ishte një numër shumë i vogël i mostrës me çdo masë – por veçanërisht kur flisni për një platformë me mbi 1 miliard përdorues.

Studimi i vogël “u krijua për të informuar bisedat e brendshme rreth perceptimeve më negative të adoleshentëve për Instagramin”, pohon Raychoudhury. 

Related posts

Twitter dëshiron të bllokojë automatikisht komentet ofenduese

D V

Fjala ‘Google’ është më e kërkuara në motorin e kërkimit Bing të Microsoft

D V

BlackBerry pritet të paraqet një telefon me mbështetje 5G

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More