Brazilianët i duan fasulet dhe besohet se i përgatisin në mënyrën më të mirë të mundshme
Përbërësit:
▪ fasule shumëngjyrëshe,
▪ ujë të nxehtë,
▪ kripë,
▪ piper,
▪ piper i ëmbël (spec kuqët)
▪ gjethe dafine,
▪ salsiçe,
▪ 1 kub supe (mish viçi),
▪ hudhër,
▪ një qepë.
Përgatitja:
Zhytni fasulet në ujë të nxehtë dhe vendosini në tenxhere të ziejnë.
Pas 10 minutash e hiqni nga zjarri, kulloni, shtoni ujë të ri dhe një gjethe dafine dhe lini të ziejë për rreth një orë e gjysmë.
Në një tigan të veçantë kaurdisni qepën, hudhrën dhe salsiçet. Shtoni fasule të ziera dhe erëza dhe shtoni ujë.
Më pas aty shtoni një kubiku (viçi) për supë dhe gjithçka zihet së bashku edhe për disa minuta derisa të bashkohet gjithçka.
Ju bëftë mirë.