Kulturë

Filarmonia e Nju Jorkut bën anulimin e parë të sezonit pas 178 vitesh

Nju Jork, 15 tetor – Filarmonia e Nju Jorkut bëri anulimin e sezonit të tërë për herë të parë në historinë e saj 178-vjeçare për shkak të rregulloreve të detyrueshme shëndetësore të qeverisë qendrore dhe të qytetit kundër koronavirusit të ri (COVID-19).

“Në historinë 178-vjeçare të institucionit tonë, anulimi i një sezoni të tërë shënon rastin e parë historik dhe imponues”, theksoi kryetarja dhe drejtoresha e përgjithshme Deborah Borda në një deklaratë.

Borda i referohej pjesës tjetër të sezonit 2020 deri më 13 qershor 2021.

“Nëse jeni zhgënjyer, ju lutem të kuptoni se sa të shkatërruar jemi të gjithë nga kjo kthesë e ngjarjeve. Sfidat shëndetësore dhe financiare, në të vërtetë sfidat e përvojës me të cilat përballemi të gjithë, janë të thella”, theksoi ajo.

Megjithatë, ajoshtoi se banorët e Nju Jorkut do të shijonin koncerte falas në lokacionet e paralajmëruara, të cilat do të rifillojnë për shkak të kërkesës së qytetarëve në pranverë.

“Ne jemi në proces të zhvillimit të një serie të drejtpërdrejtë orkestrale që do të prezantohet në dimër (nëse autoritetet e lejojnë atë) dhe shpresojmë se për pak do të njoftojmë detaje për këtë”, shtoi ajo.

Borda tha se sezoni 2021-22 i Filarmonisë së Nju Jorkut do të shpallet në pranverën e vitit të ardhshëm.

Orkestra simfonike mbylli dyert në mars pas rritjes së rasteve të virusit në New York City.

Nju Jorku ka regjistruar deri më sot më shumë se 476 700 raste të COVID-19 dhe 33 306 viktima, sipas të dhënave nga Universiteti Johns Hopkins.

Postime të ngjashme

Helena Kadare: Ismaili s’po shkruan, Nobelin ka tre vite që s’e presim më

admin

Digjitalitzohet Biblioteka dhe Fototeka e DPA-së, mbi 130 mijë fotografi dhe mbi 12 mijë tituj të aksesueshme online

admin

Aristidh Kola dhe identiteti kulturor arvanitas

admin

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more...