Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni

Fonde të reja në dispozicion për bagëtitë e prokuruara

Shkup, 30 janar – Të gjithë fermerët të cilët nga shtatori deri në dhjetor 2020 kanë blerë dhi dhe dele origjinë do të jenë në gjendje të aplikojnë për mbështetje financiare për bagëtinë e blerë.

Sipas Agjencisë për Mbështetje Financiare të Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, afati i fundit për aplikim është 28 shkurt 2021.

Bëhet fjalë për masën 121 “Investime për modernizimin e fermave bujqësore, përfitues të të cilave mund të jenë të gjithë fermerët që kanë blerë mallra nga organizata të njohura në përputhje me Ligjin për Blegtori dhe kanë ferma bujqësore të regjistruara në Regjistrin e Vetëm të Pronave Bujqësore (ERCS) dhe Ligji për zhvillimin e bujqësisë.

Mbështetja maksimale financiare për këtë masë është deri në 6.500.000 denarë kosto të pranueshme për përdorues individual.

Përkrahja paguhet në parimin e bashkëfinancimit të investimeve të përfunduara dhe të paguara nga përfituesi në shumën prej 50% të vlerës së kostove të lejuara të investimeve të aprovuara, thotë drejtori i Agjencisë, Nikica Baçovski.

Baçovski shpjegon se zëri i bashkëfinancimit rritet nëse është një investim i një fermë bujqësore në pronësi të një fermeri të ri deri në 55 përqind, për investime në zona me mundësi të kufizuara për prodhimtari bujqësore deri në 60 përqind, për investime në zona me mundësi të kufizuara për prodhimin bujqësor kur mbajtësi i investimit është një fermer i ri 65 përqind dhe për investime në komunitete rurale të paarritshme 75 përqind.

Aplikimet dorëzohen në mënyrë elektronike duke u regjistruar në e-baranje.ipardpa.gov.mk.

Postime të ngjashme

Finance Think: Fokusi nevojitet të vendoset në efikasitetin e shpenzimeve

Z H

MPPS me thirrje të respektohen masat për mbrojtje nga i ngrohti

Z H

Zaev zyrtarizon bashkëpunimin me PDSH-në në zgjedhjet lokale

Z H

Meteo-alarm portokalli, Qeveria me rekomandime për mbrojtje

Z H

Zaev, Rama dhe Vuqiç sot dhe nesër në Shkup në kuadër të Forumit ekonomik për bashkëpunim rajonal

Z H

UEJL me ofertë të zgjeruar akademike dhe pako të shtuar të bursave

Z H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...