Ford Mustang E-Mach në Librin e Rekordeve Guinness

Mustang Mach-E theu rekordin dhe u fut në Librin e Rekordeve Guinness si vetura më ekonomike në rrugën John O’Groats – Land’s End.

 

Ford po promovon Mustang Mach-E të tij elektrik dhe tani ka arsye të gëzohet. Automjeti i tyre theu rekordin Guinness për automjetin elektrik më ekonomik, shkruan Autoblog.

Sipas matjeve të pavarura, vetura arriti të kalonte 6.5 milje (10 kilometra) për 1 kWh. Pas llogaritjes së këtij rezultati, u tregua se diapazoni i përgjithshëm i automjeteve me një konsum të tillë është më i madh se 500 milje (804 kilometra).

Zyrtarisht, Ford raporton se diapazoni i Mustang Mach-E është 379 milje (609 kilometra). Kështu, vetura theu rekordin e fundit tre herë më shumë sesa pritej.

Rekordi u vendos më parë këtë muaj nga Kevin Booker, Paul Clifton (MB) dhe Fergal McGrath (Irlandë). Në të njëjtën kohë, Brooker dhe McGrath janë tashmë mbajtës rekord në drejtimin ekonomik me një motor me djegie të brendshme. 

Related posts

Vetura elektrike Airo pastron ajrin e ndotur gjatë ngasjes

D V

Bugatti EB110 GT është një mundësi për koleksionistët e pasur

D V

Me vetëm 50 kilometra të përshkuara, shitet vetura Dode Viper prodhim i viti 1992

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com