Agjencia Zhurnal.mk

Foshnjat nuk duhet të konsumojnë shumë sheqer

Sasia e sheqerit në ushqimin e foshnjave duhet të kufizohet dhe prindërit duhet t’ju japin fëmijëve të tyre më shumë perime për të ndaluar zhvillimin e prishjes së dhëmbëve, thuhet në një raport nga ekspertët e shëndetit të fëmijëve.

Raporti paralajmëron se edhe ushqimi për fëmijë ku shkruan “nuk ka sheqer të shtuar” shpesh përmban sheqerna nga mjalti ose lëngu i frutave.

Prindërit duhet të ofrojnë shije të hidhura gjithashtu, rekomandon Kolegji Mbretëror i Pediatrisë dhe Shëndetit të Fëmijës.

Kjo që të ruhen nga prishja e dhëmbëve, dieta e dobët dhe trashësia.

Rekomandimi është një nga shumë që përfshihen në një raport se si të përmirësohet shëndeti i fëmijëve në Britani të Madhe.

Zvogëlimi i obezitetit të fëmijëve është një prioritet kyç në të gjitha pjesët e Britanisë së Madhe, me Anglinë dhe Skocinë që angazhohen për të përgjysmuar normat deri në vitin 2030.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

L E

Lajmet e fundit

Loading...