Medicina

Frymëmarrja: Shenja që mund të nënkuptojë se tensioni i gjakut ka arritur nivelet e urgjencës

Presioni i lartë i gjakut zakonisht nuk prodhon ndonjë simptomë, gjë që e bën atë vdekjeprurës.

Presioni i lartë i gjakut është i përhapur shumë, megjithëse shumë nuk do ta kuptojnë atë. Kjo sepse gjendja, e cila karakterizohet nga një forcë e paqëndrueshme që shtyn muret e arterieve tuaja – zakonisht nuk prodhon ndonjë shenjë të dukshme.

Mënyra e vetme për të ditur nëse keni tension të lartë të gjakut është të kontrolloni presionin e gjakut. Presioni i gjakut regjistrohet me dy numra – presioni sistolik dhe diastolik.

Sipas NHS, presioni sistolik (numër më i lartë) është forca me të cilën zemra juaj pompon gjak rreth trupit tuaj. Presioni diastolik (numri më i ulët) është rezistenca ndaj rrjedhës së gjakut në enët e gjakut.

Ata të dy janë matur në milimetra zhivë (mmHg). Siç shpjegon NHS, presioni ideal i gjakut zakonisht konsiderohet të jetë midis 90 / 60mmHg dhe 120 / 80mmHg, shkruan Express.co.uk.

Sidoqoftë, nëse keni një shtypje të gjakut sistolik më të lartë se 180 mmHg ose një presion diastolik të gjakut më të lartë se 120 mmHg, kjo konsiderohet si një “urgjencë hipertensionale”, sipas artikullit të botuar në Annals of Translational Medicine.

Si rezultat, mund të përjetoni një valë simptomash shqetësuese, siç është gulçimi.

Simptoma të tjera mund të përfshijnë:

  • Dhimbje të forta në gjoks
  • Dhimbje koke e fortë, shoqëruar me konfuzion dhe vizion të paqartë
  • Të përziera dhe të vjella
  • Ankth i rëndë.

Related posts

Trajtimi me mjaltë dhe kanellë për uljen e kolesterolit në gjak

admin

Nëse kjo është gjëja e parë të cilën e bëni çdo mëngjes, do të duhej të shkoni te mjeku

admin

Tri zgjatje joge që mund të ndihmojnë në ndalimin e dhimbjes së kokës

admin

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more...