Furgoni i parë për kamping me energji diellore

U ndërtua furgoni i parë në botë me motor plotësisht elektrik.

Automjeti ka një çati pop-up të veshur me panele diellore që thuhet se prodhon energji elektrike të mjaftueshme për të kaluar 730 kilometra në një ditë.

Stella Vita është përshkruar si një shtëpi motorike e vetë-qëndrueshme.

Ajo përmban një dizajn me një çati të pjerrët për të rritur sipërfaqen e paneleve diellore.

Dy kulla të veçanta nën vijën e çatisë dalin nga të dy anët e automjetit, duke dyfishuar në mënyrë efektive sipërfaqen e paneleve diellore në 17.5 metra katrorë.

Brenda ka një zonë të vogël gatimi me një frigorifer, i cili punon në energjinë diellore, si dhe një tualet, një divan dhe një krevat me madhësi të plotë me hapësirë ​​për dy të rritur.

Ajo u krijua nga një grup prej 22 studentësh nga Universiteti i Teknologjisë Eindhoven në Holandë, duke punuar nën emrin Solar Team Eindhoven. 

Related posts

Miliona bateri të automjeteve do të “dalin në pension” në dekadën e ardhshme – çfarë do të ndodhë me to?

D V

Tesla po e shtyn prodhimin e kamionit për vitin 2022

D V

Australiani u përpoq fizikisht të mbronte Toyota Supra

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More