Agjencia Zhurnal.mk
Ekonomi Maqedoni

Fushatë për përfshirje në fondet e obligueshme dhe vullnetare personale

Zhurnal Ads

Shkup, 15 shtator – Zhurnal.mk – Agjencia për supervizion të sigurimit të financuar kapital pensional (MAPAS) me rastin e Ditës për vetëdijesim pensional – 15 Shtatorit, sot fillon një sërë aktivitetesh për edukim për sistemin treshtyllësh pensional dhe ngritjen e vetëdijes për nevojën e vendimit me kohë për përfshirje në fondet e obligueshme dhe vullnetare pensionale, krahas Fondit të Sigurimit të obligueshëm pensional invalidor të Maqedonisë së Veriut.

“MAPAS përmes aktiviteteve të ndryshme dëshiron ta ngritë vetëdijen, posaçërisht tek popullata e re, për nevojën e përfshirjes me kohë në sistemin treshtyllësh pensional dhe informimit adekuat të të gjithë qytetarëve për ndryshimet më të fundit në rregullativën që i përket sigurimit të financuar kapital pensional dhe ndjekjen e kursimit të tyre pensional”, thuhet në kumtesën e Agjencisë.

Krahas kësaj, siç potencojnë nga MAPAS, fokus në punë vënë edhe në rritjen e interesit për informim për të drejtat dhe obligimet e anëtarëve të fondeve të obligueshme dhe pensionale vullnetare, si dhe për mënyrat e marrjes së informatave relevante dhe me kohë për aspektet e ndryshme të anëtarësimit në shtyllën e dytë dhe të tretë pensionale.

Zhurnal Ads
Zhurnal Ads

Postime të ngjashme

Ndihma prej 6000 denarësh, Llukarevska: DAP po përpilon listën e përfituesve

T E

Pendarovski: Respektimi i të drejtave të njeriut kudo dhe gjithmonë, pa përjashtim

E.E.

Lukarevska: Këtë muaj do të publikohen kompanitë që nuk do t’u japin ndihmën punëtorëve

T E

Hotelierët kërkojnë takim urgjent me kryeministrin Zaev

E.E.

Material voluminoz kundër Dimovës dhe të akuzuarve të tjerë, hetimi mund të zgjerohet

E.E.

“Ligji për sigurim pensional”, gratë me të drejtë pensionimi 2 vjet më herët

D J
duke ngarkuar....

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more...