Agjencia Zhurnal.mk
Ekonomi

Gati 8000 vende të lira pune ka pasur në kuartalin e fundit të vitit 2020, më së shumti në industrinë përpunuese

Shkup, 2 mars – Zhurnal.mk – Në kuartalin e fundit të vitit të kaluar shkalla e vendeve të lira të punës arrin 1,57 për qind, publikoi Enti Shtetëror për Statistikë.

Sipas të dhënave të publikuara në këtë kuartal ka pasur 7916 vende të lira pune prej të cilave më së shumti janë në industrinë përpunuese 2210 dhe tregti 1283 vende të lira pune.

Shkallë më të lartë të vendeve të lira të punës prej 4,13 për qind ka sektori i furnizimit me energji elektrike, gaz, avull dhe ajër të kondicionuar, në të cilën arrin 0,06 për qind.

Subjektet afariste me numër të të punësuarve prej 50 deri në 249 kanë shkallë më të lartë të vendeve të lira të punës e cila arrin 1,89 për qind.

Rajoni i Pellagonisë ka shkallë më të lartë të vendeve të lira të punës e cila arrin 2,37 për qind.

Sipas profesioneve numër më të madh të vendeve të lira të punës, 2044, ka në veprimtaritë shërbyese dhe shitje.

Postime të ngjashme

Shitjet e automjeteve BMW në maksimumin historik

R Zh

Shumë qytetarë në prag të ekzistencës! Çmime më të shtrenjta, paga të njëjta

Z H

2.5 miliard euro investim në Korridorin 8

Z H

Despotovski: Në zona ka trend pozitiv, me aktivitete plotësuese do ta nxisim të vazhdojë

Z H

Bytyqi, Nikollovski dhe Boçvarski në inspektim të rrugës Rankovc-Kriva Pallankë

Z H

FITRCLASSROOM: Maqedonia e Veriut me strategji kombëtare për inteligjencë artifiaciale

Z H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...