Gati në fund, Maqedonia e Veriut mbanë këtë vend në botë për nga siguria

Shkup, 8 korrik – Magazina “Global Finance” vendosi Maqedoninë e Veriut në vendin 125-të në botë për nga siguria e vendeve nga gjithsej 134 vende.- Advertisements –

 

Krahasuar me vendet e Ballkanit, pas Maqedonisë ndodhet vetëm Bosnja e cila ndodhet në vendin e 130-të, ndërsa më mirë janë ranguar Serbia në vendin e 34-të, Sllovenia (47), Rumania (51), Shqipëria (63), Kroacia (74), Bullgaria (114) dhe Mali i Zi (121).

Vendet më të sigurta karakterizohen me të dhëna dhe burime të përditësuara dhe janë Islanda, Emiratet e Bashkuara Arabe, Katari, Singapori, Finlanda, Mongolia, Norvegjia, Danimarka, Kanada dhe Zelanda e re.

Për rezultatet merret parasysh tre faktorë, lufta dhe paqe, siguria personale dhe rreziku nga katastrofat natyrore, duke përfshirë edhe faktorët e rreziqeve që dalin nga coronavirusi.

Related posts

Fillon projekti për avancimin e digjitalizimit në vend

D V

Rezoluta, VMRO e gatshme të bisedojë me të gjitha partitë

R Zh

Zjarret në Turqi / Maqedonia e Veriut s’ka turistë të rrezikuar

R Zh

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More