Maqedoni

Gërceva: Qeveria bën disa ndryshime si make-up, nuk kemi shkuar asnjë hap përpara

Zhurnal Ads

Shkup, 15 shtator – “Këto 100 ditë të qeverisë së re të vjetër që zgjasin nuk janë të rëndësishme për mua. “Ne pamë atë që ata bënë në pothuajse 4 vitet e kaluara, ndërsa në dy të parat ata folën për mënyrën se si VMRO shkatërroi Maqedoninë dhe gjithçka që ndodhi,” tha Solza Gërceva, kryetare e “Zërit për Maqedoninë”, për emisionin “Vetëm e vërteta”.

Sipas saj, ajo retorikë e akuzës duhet të braktiset.

“Maqedonia nuk shkoi një hap më tej sesa duhej të kishte shkuar. Ata kanë rritur administratën, kemi parë procese gjyqësore selektive, amnisti për njerëzit që të votojnë për ndryshimin kushtetues dhe një mori skandalesh. Prokurori Special Publik doli të jetë një person i korruptuar, etj. Unë nuk shoh ndonjë ndryshim thelbësor. Ajo që më shqetëson është deklarata e sotme nga Ministri i Drejtësisë i cili foli për ndryshimet në gjyqësor dhe përmirësimet në drejtim të rekomandimeve të KE, por unë nuk pashë ndonjë ndryshim sistematik. Unë nuk pashë një organ në Kuvend si një autoritet suprem sepse kemi tre autoritete. Unë nuk pashë ndonjë këshillë të rekomanduar në këto rekomandime, të cilat rregullisht do të këshillonin këshillin e prokurorëve, këshillin gjyqësor dhe të tjerët. “Nuk mund të ketë ndryshime kozmetike vetëm,” tha Grceva.

Postime të ngjashme

704 gjoba për mosmbajtjen e maskës

T E

Anketë e BPRMV: Ekonomistët presin rritje graduale ekonomike

Z H

692 shkelje për mosmbajtje të maskës mbrojtëse

T E
duke ngarkuar....

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more...