Gjellë tigani me qepë të njoma, vezë dhe djathë kaçkavall

nga Redaksia

Gjellë me qepë të njoma, vezë dhe djathë kaçkavall

Përbërësit:

  • 1 kg qepë të njoma
  • 2 thelpinj hudhër
  • 3 vezë
  • 1½ tufë majdanoz
  • 1 lgj niseshte
  • 200 ml qumësht
  • 100 gr djathë kaçkavall
  • Miks erëzash
  • Kripë, piper

Përgatitja:

Grijmë imët qepët e njoma dhe i kaurdisim me pak vaj ulliri duke i hedhur gradualisht. Pasi të bie volumi i qepëve shtojmë hudhrat të grira imët, kripë dhe erëza miks sipas dëshirës. Tek qumështi shtojmë pak niseshte dhe 3 kokrra vezë, i rrahim mirë dhe masën e hedhim në tigan mbi qepët e kaurdisura. Në fund shtojmë djathin kaçkavall, vendosim kapakun dhe e lemë në temperaturë të ulët derisa të mpikset kremi.

TË REKOMANDUARA

Kush jemi ne

Zhurnal.mk është Agjenci e Lajmeve e pavarur, e themeluar në vitin 2009, që e mbulon Maqedoninë, Kosovën, Shqipërinë edhe lajmet nga bota.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More