Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni

Gjendja në kopshte është stabile, propozohet të rritet numri i fëmijëve të pranuar

Ne vlerësojmë që gjendja në kopshte është e mirë. Për shkak të presionit të prindërve dhe nevojës për kthimin e fëmijëve në kopshte, por edhe për shkak të situatës së sigurt epidemiologjike, ne dërguam një letër në bazë të së cilës Komisioni për Sëmundje Infektive i rekomandoi Shtabit të krizave që numri i fëmijëve në kopshte të rritet nga 15 në 20, tha ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska.

Ajo theksoi se kjo letër do të shkojë nesër si propozim para Qeverisë, dhe beson se ky vendim do të miratohet.
Ministrja Shahpanska, në përgjigjen e një pyetjeje gazetareske rreth situatës në kopshte, theksoi se situata është e mirë, ka vetëm 11 punonjës të rinj pozitivë dhe vetëm dy fëmijë pozitivë.

Ajo informoi se nga 21.480 vendet e lira sipas protokolleve, 15.400 fëmijë janë tashmë në kopshte.

“Këtë mëngjes ka pasur Shtab të Krizave, ne si Ministri e Punës dhe Politikës Sociale në çdo Shtab të krizave raportojmë për situatën me kopshtet dhe kjo situatë bën pamjen e përgjithshme epidemiologjike në vend. Këtë mëngjes unë raportova se për një seancë, deri në periudhën për të raportuar, ka vetëm 11 punonjës të rinj pozitivë dhe vetëm dy fëmijë pozitivë. Shifrat tregojnë se prania e fëmijëve në kopshte po rritet dhe sipas protokolleve të 21.480 vendeve të lira të punës, 15.400 fëmijë janë tashmë në kopshte”, tha Shahpaska.

Kjo, siç theksoi ministrja, do të thotë se ka një numër prej gjashtë mijë vendesh që nuk janë të mbushura me fëmijë.

Ajo shpjegoi se ka ende prindër që mbajnë një vend për fëmijët e tyre dhe nuk i dërgojnë në kopsht. Shtoi se Ministria, por edhe komunat si themeluese të institucioneve për kujdesin ndaj fëmijëve parashkollorë besojnë se tani me numrin e ri të miratuar si propozim, do të zgjerohet kapaciteti i kopshteve për të akomoduar fëmijë, do të zvogëlojë presionin nga prindërit dhe listat e pritjes do të zvogëlohet.

Ministrja theksoi se punonjësit në kopshte ishin pjesë e grupeve prioritare që u vaksinuan kundër Kovid-19.

“Si Ministria e Punës dhe Politikës Sociale, duke u kujdesur për shëndetin e fëmijëve dhe punonjësve si një nga grupet prioritare që filluan vaksinimin ishin punonjësit në kopshte. Disa prej tyre kanë kaluar tashmë rivaksinimin, kështu që ne përgjithësisht vlerësojmë se situata në kopshte do të vazhdojë të jetë e mirë.

Ai theksoi se ekziston një grup tjetër që nuk ishte vaksinuar në valën e parë. Theksoi se ka për këtë ka shkrim, Ministria e Shëndetësisë e ka atë letër, dhe ata do të fillojnë procesin e vaksinimit në periudhën e ardhshme.

Postime të ngjashme

Vazhdon trendi i ulët i të infektuarve me Covid, vazhdon dhe vaksinimi

Zekirija Haxhiu

BE sot pritet të shtojë Maqedoninë e Veriut në listën e vendeve epidemiologjikisht të sigurta

Bekim Laçi

Vizita e Zaevit në Sofje plot me shpresë, por në Shkup u kthye duar bosh

Zekirija Haxhiu

Moti sot në Maqedoni

Zekirija Haxhiu

PDSH nesër mban Kuvendin e degës në Tetovë

R Zh

Qytetarët e vaksinuar të Maqedonisë së Veriut do të mund të udhëtojnë në Gjermani

Dafina Vidishiqi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...