Agjencia Zhurnal.mk
Kosovë

Gjykata e Apelit kthen në rigjykim rastin e Meliza Haradinaj Stublla

Zhurnal Ads

Gjykata e Apelit e Kosovës ka vendosur që ta kthej në rigjykim rastin e ministres së Jashtme të Kosovës, Meliza Haradinaj Stublla, e cila një vit më parë ishte shpallur fajtore për raportim të rremë të pasurisë.

Kështu është bërë e ditur përmes një komunikate për medie nga Gjykata e Apelit.

“Aktgjykimi i Gjykatës Themelore në Prishtinë, i datës 04.10.2019 është anuluar sipas detyrës zyrtare, dhe çështja penale i është kthyer gjykatës së njëjtë, në rigjykim dhe vendosje”, thuhet në komunikatën për medie.

“Gjykata themelore, e kishte  shpallur fajtor të akuzuarën, rreth një vit më parë, për shkak të veprës penale “Mosraportimi apo raportimi i rrem i pasurisë, i të ardhurave, i dhuratave, i dobisë tjetër materiale ose detyrimeve financiare “nga neni 437 par.2 I Kodit Penal të Republikës së Kosovës.  Për këtë ajo ishte dënuar më 8 muaj burgim më kusht, në aftin e verifikimit prej 1viti, si dhe dënimi me gjobë, në shumën prej 1.000 Eurove”, thuhet tutje në komunikatë.

Po ashtu në komunikatë thuhet se Gjykata e Apelit ka gjetur se aktgjykimi i gjykatës së shkallës së parë është i përfshirë në shkelje esenciale të dispozitave të procedurës penale.

“Gjykata e Apelit, gjeti se aktgjykimi i gjykatës së shkallës së parë, është i përfshirë në shkelje esenciale të dispozitave të procedurës penale, ngase dispozitivi i aktgjykimit të ankimuar është në kundërshtim me vetveten, si dhe me arsyetimin, pasi që nuk përmban fakte vendimtare të cilat e karakterizojnë veprën penale”, thuhet në komunikatë.

Po ashtu, sipas në komunikatë thuhet se “nga shkresat e lëndës rezulton se gjykata e shkallës së parë, me aktgjykimin nxjerrë, nuk i ka vërtetuar në mënyrë të drejtë elementet inkriminuese të veprës penale, e cila i vihet në barrë të akuzuarës, sepse fillimisht është dashur që të vërtetoj elementet të cilat e karakterizojnë veprën penale, që nënkupton në përshkrimin faktik dispozitivi i aktgjykimit të ankimuar është i mangët.  Për këto dhe arsye tjera, u vendos që çështja të kthehet në rigjykim”.

Zhurnal Ads
Zhurnal Ads

Postime të ngjashme

Hoti në Kuvend: Ju thërras të mos politizoni me temën e të pagjeturve

B M

Në Spitalin e Pejës po trajtohen 68 pacientë me COVID-19, 10 janë në gjendje të rëndë

S.B.

Ambasadori gjerman: Është rast unik të mos votohet pesë herë projektligji për Rimëkëmbjen Ekonomike

admin

22 vjet qëkur u vra “Sandokani”

admin

Daka për deklaratën e Konjufcës: Do ta respektojmë vendimin e Kushtetueses

S.B.

Dumoshi: Mikullovci ka lënë zbrazëti të madhe, ai ka sjell shumë humor dhe gëzime në televizionet tona

admin
duke ngarkuar....

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more...