Teknologji

Gjykatësja federale e SHBA-së bllokon vendimin për ndalimin e TikTok-ut

Zhurnal Ads

Një gjykatëse federale me emrin Laurel Beeler ka lëshuar një urdhër kundër ndalimit të administratës Trump për TikTok-un, i cili ishte vendosur të hynte në fuqi të dielën.

“Për të siguruar që sundimi i ligjit nuk hidhet poshtë dhe që kompania dhe përdoruesit tanë të trajtohen në mënyrë të drejtë, ne nuk kemi zgjidhje tjetër përveç se të sfidojmë urdhrin ekzekutiv përmes sistemit gjyqësor”, kishte thënë TikTok më herët në një deklaratë.

Ndalimi kishte për qëllim bllokimin e TikTok dhe WeChat si dhe heqjen e tyre nga dyqanet e aplikacioneve Apple dhe Google. Për më tepër, azhurnimet e aplikacioneve ekzistuese do të ishin gjithashtu të ndaluara.

Pas urdhrit të gjykatëses, Departamenti i Tregtisë i SHBA-së, i cili është përgjegjës për zbatimin e ndalimit, lëshoi ​​një deklaratë që thoshte se “do të mbronte me forcë” ndalimin nga sfidat ligjore.

Javën e kaluar, gjykatat e SHBA-së lëshoi një urdhër të ngjashëm në të gjithë vendin kundër urdhrit ekzekutiv të presidentit Donald Trump për të parandaluar hyrjen në fuqi të ndalimit të WeChat.

Ndalimi i TikTok ishte planifikuar fillimisht për 20 shtator, por Departamenti i Tregtisë i SHBA-së e vonoi atë me një javë në 27 shtator për shkak të “zhvillimeve të fundit pozitive” në bisedimet në lidhje me shitjen e operacioneve të SHBA-së të TikTok-ut.

Departamenti i Tregtisë i SHBA-së ka gjithashtu një mundësi të një ndalimi të dytë të TikTok-ut. Ky ndalim i dytë ka një afat deri më 12 nëntor dhe i kërkon Bytedance të shesë TikTok-un për shkak të shqetësimeve të sigurisë kombëtare.

Të dyja këto ndalime janë instrumentet zyrtarë për zbatimin e dy urdhrave ekzekutivë që u nënshkruan nga presidenti Donald Trump në fillim të gushtit, i cili kishte etiketuar palën e aplikacioneve kineze si kërcënime të sigurisë kombëtare.

Postime të ngjashme

Telefonat OnePlus: Aplikacioni Facebook nuk mund të fshihet nga telefoni

admin

TikTok ka gjurmuar përdoruesit

admin

Kështu mund të duket telefoni inteligjent OnePlus 8T

admin
duke ngarkuar....

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more...