Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni TOP LAJM

Gjyqësori në vend është në probleme, 385 kërkesa deri tek Gjykata europiane për arbitrazh!

Shkup, 7 janar – Gjyqësori në vend ka një problem me kriteret dhe miratimin e gjykimeve brenda ligjit dhe veçanërisht me standardet evropiane për të cilat Maqedonia është e lidhur ligjërisht. Arsyet përcaktohen në ligjin evropian, dështimi i ekzekutivit në gjyqësor dhe pasojat janë një numër aktgjykimesh për të cilat Gjykata Evropiane e të Drejtave të Njeriut konstaton se ankesat kundër tij janë të bazuara dhe vendos për të filluar procedurat e arbitrazhit, transmeton Zhurnal.mk.

Që nga 1 korriku 2020, gjithsej 385 kërkesa janë dorëzuar në Gjykatën Evropiane të të Drejtave të Njeriut në Strasburg nga qytetarë të Maqedonisë Veriore, tha Hartmut Rank, Drejtor i Programit të Sundimit të Ligjit të Fondacionit Conard Adenauer

Sipas tij, numri është alarmant krahasuar me numrin e aplikacioneve të paraqitura nga vendet e tjera për sa i përket popullsisë.

– Në vitin 2018, gjithsej 12 vendime u miratuan nga GJEDNJ kundër në atë kohë IRJM, tani Maqedonia Veriore dhe në të cilën të paktën një qytetar ishte shkelur e drejta, tha Rank. Ai shtoi se ekzistojnë dy grupe që janë objekt i këtyre kërkesave, dhe kjo është përdorimi i dhunës në veprimet e shërbimeve të sigurisë – policia dhe kryerja e procedurave në një mënyrë të padrejtë.

Byroja e Avokatisë për vite me radhë është përballur me vështirësi në sigurimin e lidhjes midis GJEDNJ, institucioneve kombëtare dhe Komitetit të Ministrave, i cili mbikëqyr ekzekutimin e gjykimeve.

– Problemi kryesisht qëndron në mungesën e të kuptuarit të pozicionit të agjentit. Nuk është shpesh që edhe institucionet nuk e kuptojnë rolin tonë kur bëhet fjalë për procesin e zbatimit, ndërsa njerëzit jashtë institucioneve lokalizojnë problemin e mosekzekutimit dhe çështjeve të shumta të mbetura nën mbikëqyrjen e Komitetit të Ministrave në Byronë e Avokatisë ose midis kësaj Byroje dhe Ndër departamentit një komision për të zbatuar vendimet, tha Jonova, transmeton Zhurnal.mk.

Jonova vuri në dukje si një problem në ekzekutimin e vendimeve mungesën e dinamikës në ndërmarrjen e aktiviteteve specifike, si dhe stafin e vogël në dispozicion të Byrosë së Avokatisë.

Sipas saj, kjo është me të vërtetë shumë shqetësuese sepse ekziston një numër i madh i të ashtuquajturve rastet e përsëritura.

Postime të ngjashme

Qeveria emëroi Agim Murtezanin drejtor për Punë Hidrometeorologjike

D V

Zaev: Nesër mblidhet Qeveria për gjendjen e krizës

D V

Kërkohet shpallje e gjendjes së krizës për shkak të zjarreve në Maqedoni

D V

Qeveria e RMV-së ndan nga 10.000 denarë për personat të cilët kanë marrë pjesë në shuarjen e zjarreve

D V

Shilegov: Tre ekipe të zjarrfikësve dhe tre vetura janë nisur drejt Pehçevës dhe Dellçevës

D V

Në Tabanoc dhe Bllacë pritet deri 30 minuta për hyrje dhe dalje në Maqedoni

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...