Arsimi dhe Shkenca Kuriozitete

Harresa është shenjë e inteligjencës

Të harruarit, në të shumtat e herave, zakonisht asocion në mungesë të inteligjencës, ndonëse shkencëtarët e thonë të kundërtën.

Një studim i zhvilluar nga Universiteti i Torontos ka pohuar se kujtesa e fortë është një aset i mbivlerësuar, teksa harresa është atribut i inteligjentëve.

“Është e rëndësishme që truri të harrojë detaje të parëndësishme dhe, në vend të kësaj, përqëndrohen në gjërat që i ndihmojnë në marrjen e vendimeve decizive në botën reale”, u shpreh profesor Blake Richland, një nga botuesit e studimit.

Ai thotë se ky aspekt i harresës është ndoshta një përfitim për njerëzit, përpara se të jetë pengesë.

Studimi pretendon se harrimi i detajeve herë pas here është një shenjë e një sistemi të shëndetshëm të kujtesës, duke punuar pikërisht siç është menduar.

Related posts

Në Strugë dhe Ohër ulje drastike e fëmijëve të regjistruar në klasë të parë

Z H

Tornado te Gjiri i Lalëzit në Shqipëri, dëshmitarët regjistrojnë pamjet spektakolare

admin

Dëshironi të punësoheni në Amazon: Jeff Bezos iu shtron këto tri pyetje kandidatëve

admin

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more...