Agjencia Zhurnal.mk
Shëndetësi

Higjienë orale me aparate fikse ortodonte

Higjiena orale tek pacientët me preparat fiks ortodont kërkon më tepër kohë. Pas largimit të aparatit fiks ortodont dhëmbët nuk duhet të jenë vetëm drejtë të radhitura por duhet të jenë edhe të shëndoshë. Për këtë nevojitet higjienë e nevojshme orale me furçë për dhëmbë dhe furçë interdentale. Kjo periudhë specifike nënkupton kombinim të më tepër pajisjeve, kohë dhe durim.

Dhëmbët së pari i fërkojmë me lëvizje të lehta, me furçë të butë për dhëmbë dhe të dendur, duke e vendosur gjysmën tek dhëmbët dhe gjysmën tek nofulla. Për pjesën e jashtme të briketave duhet të shfrytëzohet furçë për dhëmbë me prerje në mes siç është Curaprox CS 5460 Ortho, furçë për dhëmbë në një pako Curaprox CS 1009 Ortho, apo pe për dhëmbë me pjesë nga sungjeri i punuar special për atë qëllim. Vetëm në këtë mënyrë do të largojmë pllakën dentale tërësisht dhe sipas rregullave nga vendet ku vështirë depërtohet siç është sulkus gingival. I fërkojmë dhëmbët dhe të gjitha hapësirat pa përjashtime. Fërkojmë derisa dhëmbët të pastrohen tërësisht.

Gjatë përzgjedhjes së furçës për dhëmbë duhet të kemi kujdes të ketë kokën e vogël, qime të shpeshta dhe të buta të cilat nuk do të lëndojnë gingivën dhe emajlin e dhëmbëve dhe do të jenë të buta dhe efikase. Hapësirat interdentale duhet në mënyrë të sigurtë dhe efikase të pastrojmë me furçat interdentale.

Kontrollet e rregullta tek stomatologu dhe ndërmarja e masave edhe gjatë ndezjes më të vogël të nofullave është me rëndësi të veçantë për mbrojtjen e shëndetit oral.

Barnatorja DNA ANNI FARM dhe ordinanca stomatologjike Dr.Nina ju këshillojnë për më tepër buzëqeshje me dhëmbë të shëndoshë dhe të bukur.

Për më tepër informata vizitoni online barnatoren tonë

https://www.annifarm.com.mk/product-category/%d0%b4%d0%be%d0%b4%d0%b0%d1%82%d0%be%d1%86%d0%b8-%d0%b2%d0%be-%d0%b8%d1%81%d1%85%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0/%d0%b4%d0%b5%d0%bd%d1%82%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%be-%d0%be%d1%80%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%be-%d0%b7%d0%b4%d1%80%d0%b0%d0%b2%d1%98%d0%b5/page/3/

Postime të ngjashme

Truri është në gjendje të formojë lidhje të reja midis qelizave të veta

D V

Reagimi i organizmit tonë kur nuk jemi aktivë sa duhet

D V

Të moshuarit duhet të ndjekin këtë dietë popullore për të shtuar vite në jetën e tyre

D V

Ndikimi i konsumit të mishit në jetëgjatësi

D V

Konsumuesit e dardhave, kanë 35 për qind më pak shanse të bëhen obez

D V

Patatja e ëmbël mund të ndihmojë në rregullimin e hormoneve gjatë menopauzës

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...