Hiqni dorë nga bisedat private në “Messenger” sepse…

Ekspertët kanë paralajmëruar përdoruesit e Facebook Messenger të shmangin përdorimin e aplikacionit në iPhone dhe Android pas disa përditësimeve të vonuara në siguri.

 

Messenger është kritikuar për shkak të mospërdorimit të teknologjisë “end-to-end encryption” siç përdor WhatsApp, një tjetër aplikacion në pronësi të Facebook, duke rrezikuar kështu materialet që shpërndahen në këtë platformë.

Vonesa e përdorimit të “end-to-end encryption” krijon mundësinë që askush, madje as Facebook, nuk do të ishte në gjendje për të lexuar mesazhet mes dërguesit dhe marrësit.

Eksperti i sigurisë kibernetike Zak Doffman është shprehur për Forbes: Përdoruesit e Messenger që lexojnë këtë lajm, duhet të kalojnë bisedat e tyre private në WhatsApp (ose Signal) dhe të mos e përdorin Messenger për biseda të përditshme dhe me fëmijët.

Related posts

Loja që fsheh Google që nuk e dinit

D V

Facebook nuk dëshiron ta shesë gjeneratorin GIF

D V

Hakerët vjedhin kriptomonedha në vlerë prej 97 milionë dollarësh prej këmbimores japoneze

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More