Kosovë

Hoti: Me marrëveshjet e sotme Kosova dhe Shqipëria hyjnë në një fazë të re të bashkëpunimit

Zhurnal Ads

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Avdullah Hoti në mbledhjen e gjashtë të dy qeverive Kosovë – Shqipëri ka thënë se me marrëveshjet e sotme, dy shtetet do të hyjnë në një fazë të re të bashkëpunimit.

Hoti ka thënë se bashkëpunimi dhe zbatimi i marrëveshjeve tregon përkushtimin e Kosovës dhe Shqipërisë për ecur në rrethana të reja.

“Jemi mbledh dhe më parë në mbledhje të tilla dhe besoj që me këto marrëveshje ne krijojmë ose hyjmë në një fazë të re të bashkëpunimit tonë ndërshtetërorë. Me këto marrëveshje, protokolle, kalendarë të përbashkëta, etj, me të gjitha këto të koncentruar në lehtësimin e jetës së qytetarëve tregon përkushtimin dhe vendosmërinë e dy qeverive për të ecë në rrethana të reja. Kemi vlerësuar se përnjëmend bashkëpunimi dhe implementimi i marrëveshjeve, protokollove siç është krijimi i fondeve të përbashkëta në Luginën e Preshevës, apo marrëveshja për mobilitetin në punë, bashkëpunimi në raste të fatkeqësive natyrore dhe tjera, marrëveshja për bashkëprodhim të filmit, bashkëpunimi për kodin digjital 5G, në fushën e transportit hekurudhorë, bashkëpunimi për platformën digjitale të arsimit para universitarë, mes Ministrisë së Kulturës, bashkëpunimi mes Ministrisë së Shëndetësisë tregojnë përkushtimin tonë të ndërsjellë”, tha ai. /Telegrafi/

Postime të ngjashme

Dumoshi: Mikullovci ka lënë zbrazëti të madhe, ai ka sjell shumë humor dhe gëzime në televizionet tona

admin

Protestuesit e Telekomit e ofendojnë kryeministrin Hoti

D XH

Mbi 30 mijë kosovarë shkuan në Shqipëri në fundjavë

admin
duke ngarkuar....

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more...