Husrev: Komuniteti turk nuk do ta njoh regjistrimin nëse numri i turqve do të dal më pak se 7%

Shkup, 19 shtator – Emin Husrev nga trupi koordinues për regjistrimin e turqve në Maqedoninë e Veriut alarmon mundësinë e bojkotit të regjistrimit të popullsisë.

 

Ai bëri të ditur për Kanal77 se komuniteti turk nuk do ta njoh regjistrimin nëse numri i turqëve do të dal më pak se 7%.

Ai ka theksuar sipas analizave të ndryshme, komuniteti i tyre nuk mund të dal më pak se 7%.

Ai ka theksuar se aplikacioni është në gjuhën turke, por përgjigjet plotësohen në gjuhën maqedonase.

Sipas tij, kjo shton dyshimin. Husrev po ashtu ka theksuar se mungojnë 75 regjistrues që duhet të jenë nga komuniteti turk.

Related posts

Regjistrimi do të jetë i suksesshëm, pohon Zaevi, Mickoski thotë ka probleme

D V

Maqedonia e Veriut dhe Portugalia për here të pare fillojnë bashkëpunim në mbrojtje

Z H

Indeksi i transparencës së vetëqeverisjes lokale: Standarde të ulëta për konsultime, transparencë, monitorim dhe kontroll në punë

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More